logo

Anna, 94 år först att vaccineras i Hagfors kommun

Kvinna får spruta i armen

Anna Emilsson, 94 år boende på Bellmansgården var den 5 januari först i Hagfors kommun att få vaccin mot covid-19.

På tisdagsförmiddagen startade vaccineringen i Hagfors kommun mot covid-19. Anna Emilsson, 94 år boende på Bellmansgården var först ut att bli vaccinerad.

- Det kändes bra att och det gjorde inte alls ont, kommenterade Anna efter att sjuksköterskan Charlotta Ölund gett henne sprutan med vaccin mot covid-19.

Kvinna

Charlotta Ölund är en av de sjuksköterskor som utför vaccineringen på äldreboendet Bellmansgården. - Det är en av de bästa uppgifter man kan göra nu tycker hon.

Hon är en av de sjuksköterskor som utför vaccination i Hagfors kommun.
- Det känns jättebra att få vara med och vaccinera dom äldre. Det är en av de bästa uppgifter man kan få göra nu säger hon med ett stort leende.
- Men det är också viktigt att vi nu tillsammans hjälps åt, tar ansvar och att alla som kan vaccinerar sig för att ställa upp för hela samhället, uppmanar Charlotta Ölund.

Flertalet av de boende på Bellmansgården har tackat ja till att bli vaccinerade. När man är klar där följer övriga äldreboenden i Hagfors kommun under vecka 1. När det är klart övergår man till att vaccinera vård- och omsorgstagare inom kommunal hemtjänst.

Vaccinet får man genom en spruta i överarmen. Varje person behöver två doser för att skyddet ska bli så bra som möjligt. Det ska gå cirka tre veckor mellan de två doserna och det tar ungefär en vecka efter andra dosen innan man har bra skydd mot sjukdomen.

Måste fortsatt hålla i

Vaccineringen är verkligen ett ljus i pandemimörkret. Men oavsett om man är vaccinerad eller inte så ska man även fortsatt följa de restriktioner och rekommendationer som finns i syfte att minska smittspridningen.

» Information om vaccinering mot covid-19 i Hagfors kommun

Kvinna som blandar vaccin

Sjuksköterskan Maud Wallin blandar till vaccinet. Det måste göras innan vaccinationen kan starta. När det är blandat är hållbarhetstiden maximalt sex timmar.

Publicerad av

Publicerad datum