logo

Nu får även ungdomar födda 2002 och senare träna inomhus

Innebandyklubbor

Folkhälsomyndigheten har ändrat i den rekommendation som gäller träning för barn och unga. Nu får även ungdomar i gymnasieåldern träna inomhus. Utifrån detta har Hagfors kommun beslutat att hyra ut idrottshallar och Valhall från den 8 februari till föreningar för aktiviteter och träning för ungdomar födda 2002 och senare.

- Folkhälsomyndigheten ger oss som kommun möjlighet att åter hyra ut idrottshallar och anläggningar inomhus, till föreningar för aktiviteter och träningar för ungdomar födda 2002 och senare. I Värmland har samtliga kommuner gemensamt beslutat att göra det från den 8 februari. Ansvaret för att träningarna sker smittsäkert och görs utifrån de restriktioner som finns ligger hos föreningarna. säger Lars Sätterberg utvecklingschef i Hagfors kommun.

Följande gäller för aktiviteter och träning/match i idrottshallar för födda 2002 och senare

  • Endast internmatcher eller matcher mellan lag inom Hagfors kommun. Detta gäller till den 28 februari.

  • Inga omklädningsrum eller duschar får användas. Det är respektive förening som ansvarar för att det efterföljs. Omklädningsrum kan användas som passage in i lokaler/anläggning där det krävs, man får dock inte uppehålla sig i omklädningsrum.

» Folkhälsomyndigheten om att organiserade idrottsaktiviteter möjliggörs även för gymnasieungdomar Länk till annan webbplats.

Publicerad av

Publicerad datum