logo

Richard Bjöörn blir ny kommunchef i Hagfors

Richard Bjöörn kommunchef i Hagfors.

Richard Bjöörn som varit personalchef sedan 2000 har utsetts till ny kommunchef i Hagfors kommun. Han tillträder sin nya tjänst den 16 februari.

Kommunstyrelsen beslutade den 15 februari att utse Richard Bjöörn, 52 år till ny kommunchef i Hagfors kommun. Richard Bjöörn får en tillsvidareanställning med en månadslön på 79 500 kronor. Han tillträder sin nya tjänst den 16 februari.

- Vi var en enig kommunstyrelse som beslutade att utse Richard Bjöörn till kommunchef. Han stämmer väl in på den profil på ny kommunchef som vi sökte. Vi anser att Richard Bjöörn står för ett modernt ledarskap som kännetecknas av transparens, delaktighet och kommunikation.Det är viktigt för att utveckla Hagfors kommun och genomföra de beslut som vi i politiken fattar. Han har dessutom lång erfarenhet av kommunal verksamhet, känner till vår organisation och bor i Hagfors kommun, säger kommunstyrelsens ordförande Jens Fischer.


I oktober 2020 entledigades Jan Lilja som kommunchef i Hagfors. Sedan dessa har personalchef Richard Bjöörn varit tillförordnad kommunchef. Han har sedan 1990 arbetat inom kommunen och varit personalchef sedan februari 2000. Nu ser han fram emot att få bli kommunchef.
- Det är med stor ödmjukhet jag tar mig an detta uppdrag som jag ser som en väldigt inspirerande och härlig utmaning. Jag har stort hjärta för Hagfors kommun och känner mig mycket glad och stolt över att få möjligheten att bli kommunchef, säger Richard Bjöörn.

Richard Bjöörn börjar sin tillsvidaretjänst som kommunchef i Hagfors kommun den 16 februari.Han får en månadslön på 79 500 kronor i 2021 års lönenivå. Det finns inga särskilda regleringar kopplade till en eventuell avslutning av anställningen.

Publicerad av

Publicerad datum