logo

Ha med ditt personliga ansvar även under sportlovet

Träd

Vecka 9 är det sportlov i Hagfors kommun. Ett normalt år hade vi kunnat träffats många och genomföra aktiviteter tillsammans. Men i år är inte allt som det brukar vara. Vi är fortfarande i en pandemi. Därför vill vi påminna er om några viktiga saker att tänka på inför ledigheten.

 • Om du träffar andra fortsätta att hålla avstånd, både inomhus och utomhus. Umgås bara i en mindre krets och begränsa antalet nya fysiska kontakter.

 • Om du ska resa bort under sportlovet tänk på planera din resa innan du åker. Vilken väg ska vi åka, var ska vi stanna är bra att planera. När ni stannar för att handla mat eller tankar bilen försök då att bara en person går in i affären. Om ni har bokat en stuga i fjällen undvik att dela den med något annat sällskap. Om ni gör detta kom ihåg att karantänsregler för nära hushållskontakter gäller för samtliga, om exempelvis någon i den andra familjen blir sjuk.

 • Utrikesdepartementet (UD) avråder för närvarande till alla icke nödvändiga resor utomlands. Detta gäller såväl till Norge som andra länder som ligger längre bort.

  Om du ändå åker utomlands så gäller följande efter hemkomst utifrån direktiv frånFolkhälsomyndigheten. Du och hela din familj (både vuxna och barn) ska:
  1. stanna hemma och undvika nära kontakter i minst sju dagar.
  2. testa er för covid-19 vid inresan till Sverige och på dag fem efter ankomst.

 • Det innebär att du utöver semestern måste planera in extra ledighet för karantän
  av hela familjen och ansöka om extra ledighet för ditt barn att vara hemma från
  skolan tills att ni fått svar på båda testerna.

 • Även om ni inte åker bort utan planerar att göra något på hemmaplan, så fortsätt att följa myndigheternas rekommendationer och de restriktioner som finns.

Det är viktigt att vi fortsätter hålla i, hålla ut och hålla avstånd. För tillsammans kan vi bidra till att minska smittspridningen och det betyder att vi kan fortsätta med närundervisning i skolan.

Tack för allt det goda arbete ni har gjort hittills och för att ni bidrar till ett smittsäkert sportlov.

Med vänliga hälsningar

Ledningen inom Barn- och bildningsavdelningen i Hagfors kommun

Publicerad av

Publicerad datum