logo

Dags att boka vaccinationstid för de som är 83 år och 84 år

Spruta i en arm

Från och med 3 mars får de som är 83 år eller 84 år och folkbokförda i Värmland ett brev hem med erbjudande om att boka tid för vaccination mot covid-19.

Det innebär att från och med i dag onsdag kan även de som är 83 år eller äldre boka tid för vaccination. Det gäller även personer som är 65 år eller äldre och som bor tillsammans med någon som är 83 år eller äldre.

– I brevet står det hur man gör för att boka tid för vaccination. Det går bra att boka via e-tjänsterna på 1177.se och den som inte har tillgång till e-legitimation kan ringa för att boka tid. Ett tips till dig som vill ringa är att du kan göra det vardagar till och med klockan 16.00. Vi har sett att många ringer direkt på morgonen och då blir det kö i telefonen. Om tiderna skulle ta slut kommer vi att lägga ut fler tider allt eftersom beroende på vaccintillgång, säger Madelene Johanzon, chef för område öppenvård i Region Värmland.

Hur många bokningsbara tider som erbjuds styrs av tillgången till vaccin. Om tiderna tar slut kommer fler tider att finnas tillgängliga allteftersom mer vaccin levereras. Det kommer att finnas vaccin till alla. Det finns ingen övre åldersgräns för att boka tid. Det betyder att även personer som är äldre än 84 år kan boka vaccinationstid.

På webbplatsen 1177.se kan du läsa mer om hur du bokar och om vaccin mot covid-19.

» Information om vaccination mot covid-19 Länk till annan webbplats.

Publicerad av

Publicerad datum