logo

Äntligen! Ny flyger vi igen!

Så var det äntlingen dags! Efter ett 13 månaders långt uppehåll på grund av pandemin, så lyfte linjefarten igen från Hagfors Airport.

Idag måndag 26 april var det alltså dags att åter igen ta emot och skicka iväg passagerare från Hagfors Airport. Det var glada miner både bland passagerare, besättningen på planet och personalen på flygplatsen. På utsatt tid, 06.40, lyfte planet mot Arlanda.

– Äntligen! Är det ord som kommer spontant om jag ska beskriva hur det känns! Det är så skönt att vara igång!, säger flygplatschef Marie-Louise Davidsson.

Stort upptagningsområde

– Vår flygplats ligger centralt i Värmland och gränsar mot Dalarna. I dagsläget har Karlstad Airport inte någon linjefart. Hagfors och Torsby har trafikplikt och därmed linjefart till Stockholm, Arlanda som gör det lättare att ta sig till Värmland eller vidare ut i världen. Så jag har goda förhoppningar att tidigare och nya passagerare kommer hitta hit till oss, säger Marie-Louise. 

Boka din biljett

Redan på första turen idag fanns passagerare bokade både från Torsby och Hagfors. Om du vill boka flygbiljett kan du enkelt göra det på:


www.amapola.nu Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ring: 0770-790 700


Tidtabell som gäller fram till 28 juni:

Linnea Hallen som jobbar med incheckningen tog varmt emot passagerarna denna kyliga morgon.

Piloterna var på gott humör och var lika glada som personalen på Hagfors Airport att få börja flyga igen.

Covid-19 Smittskyddsåtgärder

Inför uppstarten har Hagfors Airport anpassat i terminalbyggnaden. Utanför terminlen finns en handspritautomat. Incheckningsdisken har skyddsglas av plexi. Alla passagerare ska ha munskydd både i terminalen och ombord på flyget.

Res aldrig om du upplever symtom som kan länkas till covid-19.

Publicerad av

Publicerad datum