logo

Räddningsregion Bergslagen fyller 1 år!

Idag, 12 maj 2021, fyller Räddningsregion Bergslagen (RRB) 1 år! Grattis till en pigg och stark ettåring! RRB är en gemensam, operativ ledningsorganisation för räddningstjänsterna i Värmlands län, Örebro län och delar av Dalarna, Västra Götaland och Västmanland. Den innebär att alla räddningsinsatser i området numera leds från en gemensam ledningscentral i Örebro som bemannas med personal från de 17 ingående räddningstjänsterna.

Syftet med RRB är att åstadkomma ökad samverkan och samordning mellan kommunernas räddningstjänster och därmed uppnå en mer effektiv användning av resurser och större förmåga att genomföra räddningsinsatser.

I oktober 2020 beslutade riksdagen om förändringar i lagen om skydd mot olyckor som innebär att alla räddningstjänster i landet behöver hitta en liknande lösning.

– Här i Hagfors kommun har vi inte haft några händelser som krävt större insatser under året men vi känner oss mycket trygga med Räddningsregion Bergslagens samverkan och stöttning. Vi får nu också prognoser för bland annat skogsbrandrisk och det avlastar vårt dagliga arbete avsevärt mot tidigare, säger Håkan Finnkvist, räddningschef i Hagfors kommun.

Här kan du läsa mer om Räddningsregion Bergslagen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad av

Publicerad datum