logo

Sunne, Torsby, Hagfors och Munkfors i gränslös samverkan

Sommaren 2021 finns möjlighet att utforska de fyra kommunerna på ett annorlunda sätt.

-Vi vill få, inte bara tillresta turister utan även våra egna invånare att upptäcka sevärdheter och vandringsstråk runt Klarälvdalen och Fryksdalen. I alla fyra kommuner har erbjudanden skapats som gör att det finns ett värde i att besöka flera kommuners besöksmål. Sedan kan man också prova på att vandra minst en vandringsled i varje kommun och då delta i en tävling där vinsterna är presentkort att handla för i Sunne, Torsby, Hagfors eller Munkfors, säger de fyra kommunerna i ett gemensamt uttalande.

Idén och planerna att göra något tillsammans, kommunerna emellan uppkom under hösten 2020.

Orterna har en naturlig geografisk koppling till varandra, har många likheter men också olikheter som gör det intressant att utforska natur, sevärdheter och hitta egna smultronställen i området i de norra delarna av Värmland. För 2021 har man valt att bland annat lyfta natur och vandring som under senare år och under coronapandemin ökat markant i intresse. Fina vandringsleder är också något som förenar orterna.

Redan förra året inledde Laxholmen Kulturhus i Munkfors, Monica Zetterlund museum och Järnvägsmuseet i Hagfors ett samarbete kring värdeerbjudanden. Ett besök hos någon av besöksmålen gav halva priset på entrépriset hos en av de övriga. Nu finns värdeerbjudanden att använda hos olika besöksmål samtliga fyra kommuner.

- Det gäller att hitta nya vägar och nya sätt att semestra på för de som inte vill göra längre resor och då är detta ett sätt att premiera den gruppen besökare som vill lära känna Klarälvdalen och Fryksdalen bättre. Det kanske också kan ge oss gränslösa ambassadörer från våra kommuner, säger Lars Sätterberg utvecklingschef i Hagfors kommun.

Publicerad av

Publicerad datum