logo

Hagfors kommun sänder digital sommarföljetong

– Förra årets följetong var mycket uppskattad av publiken, och vi tror att det kan bli ännu bättre om vi är fler som är med och läser! När de som tittar och lyssnar känner igen den som läser får följetongen också en tydligare lokal förankring – den blir hela Hagfors följetong, säger Linnéa Lindberg, bibliotekssamordnare.

Årets bok är klassikern Norrtullsligan av Elin Wägner. Den kom ut för första gången 1908, men är fortfarande aktuell då den bland annat handlar om jämställdhet, social rättvisa och demokrati. Boken passar extra bra denna sommar, eftersom Sverige i år firar 100 år av demokrati med allmän och lika rösträtt. Elin Wägner var själv en drivande kraft i kampen för kvinnlig rösträtt.

Följetongen kommer att visas på YouTube-kanalen Hagfors kultur och bibliotek Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och på facebook/hagforskulturochbibliotek Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. med tre avsnitt i veckan under vecka 26-31, Det går också att se avsnitten i efterhand.

– Det är ett fint initiativ av biblioteket att erbjuda kultur till kommunens invånare på det här sättet. Särskilt bra passar det i år då vi uppmärksammar demokratin lite extra på flera håll inom kommunen, avslutar Richard Bjöörn, kommunchef.

Vid frågor, kontakta:
Linnéa Lindberg,
bibliotekssamordnare i Hagfors kommun
linnea.lindberg@edu.hagfors.se
076-119 53 29.

Publicerad av

Publicerad datum