logo

Halvtid för projektet Värmlands Arbetskraft

Projektet Värmlands Arbetskraft startade för ett år sedan och pågår till mars 2022. Det vänder sig till dig som är mellan 15-29 år som vill arbeta eller studera. Förutom Hagfors finns det i fyra andra värmländska kommuner. Maria Stålberg är projektledare i Hagfors.

Hur har fungerat så här långt?

- Det är bra för de individerna som har kommit in. Dock har det varit svårt att lotsa dem vidare på grund av pandemin. Företag och organisationer har svårare att ta emot för praktik och anställning. Många individer behöver också hjälp att ta kontakt med myndigheter samt kartlägga sina mål och behov, säger Maria Stålberg.

Han fick jobb genom projektet

En av dem är som fått jobb genom Värmlands Arbetskraft är Teklaweyni Teslafem, 25 år som bor i Hagfors.
- Maria på Värmlands Arbetskraft hjälpte mig att få praktik på ett industriföretag i Hagfors. Efter att jag varit där och praktiserat blev jag erbjuden arbete. Det kändes jättebra. Att jag haft praktik först underlättade mycket för mig. Jag är så glad att jag fick den här chansen och att det resulterade i ett jobb, säger Teklaweyni Teslafem.

Totalt har 24 personer boende i Hagfors kommun varit inskrivna under tiden projektet pågått Av dessa är 14 stycken kvar. En del av de som skrivits ut har gått vidare till Arbetsförmedlingens insatser, jobb eller studier

Hur kommer deltagarna i kontakt med Värmlands Arbetskraft?

- Det är lite blandat. Vissa har själva tagit kontakt. Ibland har någon anhörig hört av sig. socialtjänsten och Försäkringskassan har också hört av sig om person som vill ha hjälp. Även skolan har hört av sig. Då kan det vara om elever som har hoppat av gymnasiet eller liknande, berättar Maria Stålberg.

Förutom Hagfors ingår Eda, Grums, Säffle och Karlstads kommun i projektet. Det finansieras av Europeiska socialfonden och deltagare kan vara med fram till och med mars 2022.

- Det finns fortfarande möjlighet att hoppa på projektet. Jag vill uppmana arbetsgivare att höra av sig. Även om det inte har något behov just nu kanske de kan behöva praktikanter längre fram. Både på kortare och längre sikt, säger Maria Stålberg.

För dig som är intresserad av projektet finns en e-tjänst (intresseanmälan) för Värmlands Arbetskraft. Använd gärna den, uppmanar Maria Stålberg.

» Intresseanmälan till Värmlands Arbetskraft Länk till annan webbplats.

» Information om projektet Värmlands Arbetskraft

Publicerad av

Publicerad datum