logo

Skadegörelse under sommaren vid Brattfallet

Toalett

Att mötas av den här synen när man ska besöka toaletten är inte trevligt. Tyvärr har det flera gånger under sommaren förekommit skadegörelse vid Brattfallet.

Under sommaren har det varit upprepad skadegörelse vid Brattfallet. Det tycker vi är oerhört tråkigt och ber dig som gör detta att omedelbart sluta upp med det. För det kostar både tid och pengar att städa upp efter skadegörelsen. Har du synpunkter eller förslag på förändringar av Brattfallet så kontakta oss gärna.

Brattfallet är en vacker plats i vår kommun och som framför allt sommartid är välbesökt av såväl turister som kommuninvånare. Att som besökare komma dit och mötas av en toalett med avföring och matrester på golvet, klotter på väggarna och en trasig dörr är allt annat än trevligt. Även soptunnor och informationstavla har utsatts för skadegörelse.
- Vi har vid flertalet tillfällen under sommaren fått städa upp och återställa vid Brattfallet efter skadegörelse. Jag vill uppmana dig som gör detta att omedelbart sluta upp. Skadegörelsen vid Brattfallet är polisanmäld.För den tid och de pengar Hagfors kommun lägger på att återställa skadegörelsen kunde vi använda till något mycket bättre som kommer såväl besökare som kommuninvånare till gagn, säger Emil Florell, verksamhetschef Gata, VA och Avfall.

Om du upptäcker skadegörelse på någon kommunal anläggning tveka inte att felanmälan det till oss. Det gör att vi snabbare kan åtgärda det som blivit förstört.

Redan efter sex månader i år är vår kostnad 600 000 kronor för skadegörelse. Det är lika mycket som totalkostnaden för skadegörelse hela 2020.
» Kommunens kostnader för skadegörelse ökar

Så här gör du felanmälan

» På hagfors.se

Genom appen ”Felanmälan Hagfors kommun"
Ladda ner appen från Google Play eller App Store.

Ring och anmäl
På dagtid måndag-fredag kan du ringa kommunens växel, 0563-185 00. Växeln är öppen måndag-fredag klockan 8.00-16.00, lunchstängt klockan 12.00-13.00. Under sommaren och vissa storhelger kan andra öppettider vara aktuella.

» Information om Brattfallet/Halgåleden

Publicerad av

Publicerad datum