logo

Snart rullar åter bowlingkloten i Hagfors

Man med bowlingklot

Markus Söderman hyr bowlinghallen med tillhörande cafeteria av kommun. Inom kort kommer åter kloten att rulla på banorna i hallen.

Entreprenören för Hagfors badhus Markus Söderman ska också hyra bowlinghallen och cafeterian. Under vecka 33 eller 34 öppnar cafeterian. Inom kort kommer även bowlingkloten att åter rulla i hallen. Arbetet med renoveringen av Hagfors badhus pågår för fullt. Vissa delar i renoveringen har dock blivit något mer omfattande än vad vi beräknade. Därför är tidsplanen för återöppnandet ändrad till senare delen av 2021. Det kommer att bli ett fint badhus när vi är klara.

Arbetet med renoveringen av badhuset har fortlöpt under sommaren. För närvarande pågår gjutning. När det är klart ska arbetet med att montera ytskiktet med kakel och klinkers att påbörjas.

Vid en sådan här stor renovering behöver man ha beredskap för att det kan hända saker som man inte har räknat med. Det påverkar då ofta både tidplan och den ekonomiska kalkylen för projektet. Samhällsbyggnadschef Louise Sjöholm berättar om det aktuella läget.
- Att renoveringen inte blir klar till terminsstarten utan senare i år, beror främst på att det varit svårigheter att finna entreprenörer som kan utföra vissa arbeten. Exempelvis gäller det kakelsättning och övriga delar av ytskiktet i badhuset. Vi upptäckte också att både plaskbassängen och bubbelpoolen var i för dåligt skick för att kunna återanvändas, Så de ska bytas ut mot helt nya pooler. Vi passar även på att förbättra tillgängligheten i hela badhuset i samband med renoveringen.

Personer som gjuter.

Renoveringen av Hagfors badhus har fortlöpt under sommaren. För närvarande pågår arbete med gjutning i badhuset.

- Vår förhoppning är att renoveringen ska vara klar under senare delen av hösten och sedan behöver bassängerna fyllas upp och utrustning i badhuset testas. Preliminärt ser det just nu ut som att vi ska kunna öppna under november eller december. Jag är övertygad om att badhuset kommer bli väldigt bra när det är klart och man åter kan hoppa i vattnet, avslutar Louise Sjöholm.

Markus hyr även cafeterian och bowlinghallen – öppnar inom kort

Markus Söderman ska driva Hagfors badhus på entreprenad när det är klart efter renoveringen. Nu står det också klart att han kommer och hyra bowlinghallen med tillhörande caféteria från Hagfors kommun. Hyresavtalet slöts i mitten på juli och är skrivet på tre år.

Att driva badhus är något som Söderman just nyinflyttad till Hagfors har lång erfarenhet av. Däremot driften av en bowlinghall är okänd mark för honom.
- Jag har aldrig drivit en bowlinghall. Men för helheten i huset är det viktigt att den är i drift. Cafeterian ligger väldigt bra intill badet och det kan man dra nytta av. Desto mer liv och rörelse man kan skapa runt badet ju bättre är det.

Caféterian ska öppnas under vecka 33 enligt Markus. Bowlinghallen vill han också få igång så snart som möjligt. För att det ska bli verklighet kommer han att anställa personal med kunskap om drift av en bowlinghall.
- Jag vill starta bowlinghallen så snart som möjligt. Först för föreningar och därefter för allmänheten, säger Markus Söderman.

Publicerad av

Publicerad datum