logo

Det här gäller från och med den 29 september

Spruta i arm.

Restriktioner och allmänna rekommendationer tas bort den 29 september. Men det är fortsatt viktigt att du som ännu inte har, men kan, vaccinerat dig mot covid-19 gör det.

Onsdag den 29 september tas restriktioner och rekommendationer för att förhindra smitta av covid-19 bort. Alla, även fullvaccinerade, bör dock fortsatt vara uppmärksamma på symtom och stanna hemma vid misstanke om covid-19. Det är fortsatt viktigt att du som kan men ännu inte har vaccinerat dig gör det. Du bokar tid på 1177.se

Folkhälsomyndigheten betonar att en hög vaccinationstäckning är den viktigaste förutsättningen för att samhället ska kunna återgå till ett normalläge, Uppmaningen till alla att anta vaccinationserbjudandet kvarstår.

Folkhälsomyndighten har beslutat om nya allmänna råd som framförallt riktar sig till vuxna som inte vaccinerat sig eftersom ovaccinerade löper större risk att smittas av covid-19 och att smitta andra. De nya allmänna råden innebär att vuxna personer som ännu inte har vaccinerat sig även fortsättningsvis bör hålla avstånd till andra människor när det är möjligt. Det är särskilt viktigt i kontakten med personer i riskgrupp och personer som är 70 år och äldre.

Var och en bör vara uppmärksam på symtom på covid-19. Om du misstänker att du har covid-19 bör du stanna hemma och undvika kontakter med andra människor. Folkhälsomyndigheten rekommenderar även fortsättningsvis att testa sig vid symtom.

» Folkhälsomyndighetens allmänna råd som gäller från den 29 september Länk till annan webbplats.

» Folkhälsomyndigheten uppmanar ovaccinerade att fortsätta vara försiktiga efter den 29 september Länk till annan webbplats.

Publicerad av

Publicerad datum