logo

Höga vattenflöden i Uvåns vattensystem

Just nu råder höga vattenflöden, framförallt i Uvåns vattensystem. Exempelvis i områden kring Edet, Gustavsfors, och Gustav Adolf. Prognosen just nu säger att det kan komma att stiga ytterligare. Klass 2 varning är utfärdad.

Det råder höga vattennivåer på många ställen runtom i länet. I Hagfors kommun är det främst Uvåns vattensystem som har mycket höga nivåer. Klarälven är i nuläget på en rimlig nivå. Räddningstjänsten står i ständig dialog med Fortum och får rapporter om vattennivåerna.

Räddningstjänsten ser över kritiska områden

Räddningschef Håkan Finnkvist har idag, måndag 4 oktober, varit uppe runt Upplunden, Deglunden och Dragsjön och kikat över vägar och vatten.

– I dessa lägen försöker vi ha en dialog med fastighetsägare och vägföreningar, råda dem till att vara förberedda och hjälpa varandra om det skulle behövas. Nu har vi precis kollat vägen ut till Edet och just nu är allt OK, men vattnet förväntas stiga ännu lite mer, säger Håkan.

Räddningstjänsten uppmanar fastighetsägare som tidigare haft problem med översvämningar att se över sina källare och trädgårdar samt parkera sina fordon på säkert ställe.

På webbplatsen Din säkerhet kan du läsa mer om hur du kan skydda ditt hus mot översvämning (länk Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.) .

Vatten rinner över vägen mot Lövnäs.

Publicerad av

Publicerad datum