logo

Vi fortsätter med säkra besök på våra äldreboenden

Bellmansgården i Ekshärad

Vi välkomnar besökare till Bellmansgården och våra övriga boenden. Även om nu de flesta restriktioner är borttagna gäller även fortsättningsvis att alla besök ska förbokas och du får inte ha några symtom.

Även om de flesta restriktioner och allmänna rekommendationer nyligen togs bort är inte pandemin över. Hagfors kommun fortsätter därför, utifrån rekommendation från Smittskydd Värmland, att följa Socialstyrelsens förordning om säkra besök på våra äldreboenden. Fortsatt gäller att alla besök ska förbokas. Du som är ovaccinerad bör undvika besöka personer på våra äldreboenden som är 70 år och äldre.

- Jag vill betona att du som anhörig är varmt välkommen att besöka nära och kära på våra äldreboenden. Utifrån rekommendation från Smittskydd Värmland fortsätter vi tills vidare att följa Socialstyrelsens förordning om säkra besök. Det innebär att du behöver boka ditt besök i förväg, du måste vara symtomfri och använda anvisad skyddsutrustning, säger Pernilla Haglund, verksamhetschef för särskilt boende i Hagfors kommun
- Du som är ovaccinerad bör särskilt undvika nära kontakter med personer i riskgrupp och personer som är 70 år och äldre, påminner hon.

Vi genomför i Hagfors kommun säkra besök på våra äldreboenden enligt Socialstyrelsens förordning Länk till annan webbplats.

Följande gäller om du vill besöka kommunens äldreboenden

  • Alla besök ska alltid förbokas

  • Inte ha några symtom

  • Använda anvisad skyddsutrustning vid besöket

  • Hålla avstånd och tvätta händerna vid besöket

  • Du som är ovaccinerad bör särskilt undvika nära kontakter med personer i riskgrupp och personer som är 70 år och äldre


» Läs mer om hur du bokar tid för besök på äldreboende i Hagfors kommun

Publicerad av

Publicerad datum