logo

Har du rätt till bostadstillägg från Pensionsmyndigheten?

Människa

Har du rätt till bostadstillägg från Pensionsmyndigheten? Bostadstillägg är ett skattefritt tillägg till den allmänna pensionen som du ansöker om själv hos Pensionsmyndigheten.

Bostadstillägg är ett skattefritt tillägg till den allmänna pensionen som du ansöker om själv hos Pensionsmyndigheten. Din bostadskostnad, inkomster och eventuella tillgångar avgör om du kan få bostadstillägg.

Är du anhörig och hjälper någon som inte längre kan ha hand om sin ekonomi kan du vara behörig att göra ansökan åt din närstående.

Gör en beräkning innan du ansöker

På Pensionsmyndighetens webbplats kan du själv göra en beräkning för att se om du bör ansöka. Från januari 2022 höjs bostadstillägget och beräkningen görs därför utifrån dessa nya regler. På webbplatsen finns även information om hur du gör för att ansöka. Du kan också ringa Pensionsmyndighetens kundservice 0771–776 776 eller besöka ett servicekontor för att få hjälp.

» Räkna ut ditt bostadstillägg Länk till annan webbplats.

» Pensionsmyndighetens webbplats Länk till annan webbplats. 

Digitala informationsmöten

Du är välkommen att delta på Pensionsmyndighetens digitala möten om bostadstillägg. Det är gratis och du behöver inte anmäla dig. Under mötet får du svar på de vanligaste frågorna och kan även ställa egna frågor via en chatt. Du finner mer information på Pensionsmyndighetens webbplats Länk till annan webbplats..

» Informationsmöte om pension Länk till annan webbplats.

Publicerad av

Publicerad datum