logo

Renovering av badhuset klar - badet öppnar i mars

Simbassäng

Nu är renoveringen av Hagfors badhus klar. I mars öppnar badet för allmänheten.

Äntligen! I mars öppnar Hagfors badhus efter att varit stängt sedan sommaren 2019. Den sista besiktningen är genomförd och godkänd. Entreprenören Markus Söderman får tillgång till badet vecka 9 och han planerar att öppna under mars månad - datum ännu inte klart.

Renoveringen av Hagfors började våren 2020 och nu är arbetet klart. Det är en rejäl förvandling som badhuset har genomgått.

  • I de tre bassänger har kakelbeläggningen ersatt av rostfri plåt. I undervisningsbassängen och den stora bassängen finns numer också belysning som kan ge vattnet olika typer av färger.

  • En helt ny bubbelpool har installerats.

  • Nya lekredskap i barnbassängen.

  • De flesta väggarna i badhuset är i härliga färgerna som ger ett inbjudande intryck. Klinkers bänkar och fönster är helt nytt. Även delar av den yttre fasaden är utbytt.

  • Nu finns ny fräscha omklädningsrum för herrar och damer med såväl, torrbastu, våtbastu och relaxdel.

- Jag vet att många kommuninvånare har väntat länge på att badet åter ska öppna. Så det känns jättekul att nu kunna erbjuda ett så fräscht och modernt badhus i Hagfors. Slutbesiktningen är godkänd. Förutom vissa mindre justeringar och lite städning är renovering helt klar. Vi överlämnar driften av Hagfors badhus till entreprenören under vecka 9, säger samhällsbyggnadschef Louise Sjöholm.

Det är Markus Söderman som är entreprenören. Har står i startgropen för att öppna dörrarna till badhuset för badsugna kommuninvånare.
- Jag är verkligen taggad att få igång verksamheten. Vi behöver några veckor att förbereda. Men vi ska öppna under mars månad. Exakt datum kan jag inte säga i dagsläget. Det får vi kommunicera senare, säger Markus Söderman.

Publicerad av

Publicerad datum