logo

Andra påfyllnadsdos vaccin mot covid-19 rekommenderas till dig som 80 år och äldre

Spruta

Just nu pågår arbeter med att ge en andra påfyllnadsdos vaccin mot covid-19 till personer som bor på särskilt boende, har hemtjänst eller hemsjukvård samt till alla som är 80 år och äldre.

Folkhälsomyndigheten rekommenderar en andra påfyllnadsdos vaccin mot covid-19 till personer som bor på särskilt boende, har hemtjänst eller hemsjukvård samt till alla som är 80 år och äldre. Det gäller även dig som har larm, rehabinsatser, kontakt med demenssjuksköterska eller deltar på dagverksamhet. Den andra påfyllnadsdosen bör ges tidigast fyra månader efter den första. Alla som rekommenderas en andra påfyllnadsdos kommer att kontaktas.

Arbetet har börjat med att kontakta alla som erbjuds en andra påfyllnadsdos (dos 4) med vaccin mot covid-19. Du som är berörd kommer att få ett erbjudande av Region Värmland eller Hagfors kommun under de kommande veckorna. Region Värmland testar delvis ett nytt arbetssätt där alla personer som är 80 år och äldre (född 1942 eller tidigare) får en kallelse med tid och plats på Region Värmlands vaccinationsmottagningar.

Vad gäller nu då?

- Personer med hemtjänst eller hemsjukvård ska vi i kommunen kontakta och erbjuda vaccin i hemmet som tidigare. De får information från hemtjänstpersonalen. De som bor på särskilt boende har erbjudits dos 4 under senaste veckan, säger medicinskt ansvarig sjuksköterska Isa Nyberg
- Om du ingår i gruppen som nu rekommenderas en andra påfyllnadsdos och inte hört någonting från Region Värmland eller Hagfors kommun innan slutet av mars, så kontakta oss, uppmanar Isa Nyberg.

» Folkhälsomyndigheten rekommenderar en andra påfyllnadsdos vaccin mot covid-19 rekommenderas till personer som är 80 år och äldre Länk till annan webbplats.

» De som rekommenderas en andra påfyllnadsdos kommer att kontaktas Länk till annan webbplats.

Publicerad av

Publicerad datum