logo

Fokus på det värmländska på skoltallriken

Under vecka 10 pågår en temavecka för att lyfta fram vilka produkter som används i skolmaten som är närproducerade. Syftet med temaveckan är att nå den yngre målgruppen för att förstå värdet av att handla närproducerat och att det har många fördelar i ett hållbarhetsperspektiv.

Denna vecka är det lite extra fokus på de lokalproducerade råvarorna i maten i våra skolkök! Vi har fått sett korvar från Hemgården, potatis från Värmlandspotatis och grönsaker från Torfolk.

Om temaveckan och projektet

Syftet med projektet är framför allt att nå den yngre målgruppen (15 år) att förstå värdet av att handla närproducerat och att det har många fördelar i ett hållbarhetsperspektiv. Vi vill att ungdomarna ska förstå att det är viktigt att tänka på hållbarhetsaspekterna utifrån ett värmländskt perspektiv där arbetstillfällen skapas och tas om hand av oss som bor i området. Det handlar också om att förstå vikten av hur vi hanterar vår mat och var den kommer från.

Temaveckor i skolan är ett projekt som Nifa projektleder och det finansieras genom europeiska regionalfonden och Region Värmland.

Nifa är en branschförening för mat- och dryckesproducenter i Värmland. Nifa arbetar för att stärka de lokala värmländska producenterna och arbetar med utveckling och hållbarhet inom branschen. Läs mer om Nifa (länk). Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad av

Publicerad datum