logo

Vi uppmärksammar Earth Hour

Just nu kan frågor som rör klimat och miljö kännas långt borta på grund av den svåra situation som råder för miljontals människor i vår närhet. Med det i tankarna år vill vi ändå uppmuntra alla till att släcka lampan för att visa att vi står eniga i viljan om att skapa en bättre värld. Earth Hour är en solidarisk manifestation för att sända en tydlig signal till makthavare att agera – för klimatet och vår planet.

Lördagen den 26 mars kl. 20.30 inträffar WWF Earth Hour 2022. Under Earth Hour tar vi möjligheten att släcka lampan för att visa att tillsammans är vi starka och visar solidaritet med våra medmänniskor och vår planet.


När klimatförändringarna fortsätter att öka och den biologiska mångfalden drastiskt dalar, måste vi sätta fokus på att prioritera och ta hand om vårt enda hem – planeten. Släck för vår enda planet denna timme, för att uppmärksamma det arbete som pågår.

Vi släcker ner vid Stadhuset och vid Bågskytten

Under Earth Hour släcker vi ner fastigheterna Bågskytten, Ekshärad och Stadshuset, Hagfors . Primärt är det belysning inne och på fasad men om det går så släcker vi även gårdsbelysning.

Tävla och vinn i vårt Earth Hour quiz

Energirådgivningen i Hagfors, Forshaga, Sunne, Munkfors, Kil och Torsby har satt samman ett klurigt quiz som handlar just om Earth Hour. Tävla mellan den 21 - 27 mars 2022. Vinnarna kontaktas via e-post veckan efter att tävlingen avslutats. Vinsterna lottas ut bland de som har flest rätt.

Yes! Ta mig till quizzet! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Lär dig mer om vad Earth Hour står för

På Världsnaturfonden WWF:s webb wwf.se/earthhour Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du läsa mer om Earth Hour. Där finns tips och inspiration, frågor och svar och du kan starta en egen insamling för att utmana dina vänner.

Publicerad av

Publicerad datum

KONTAKT

0563–185 00
Måndag–fredag 08.00–16.00
Lunchstängt 12.00–13.00

Dalavägen 10
683 80 Hagfors
kommun@hagfors.se

Följ Hagfors kommun på facebook.