logo

Flyget stärker vår kommun

Flyget är en av Hagfors kommuns utpekade styrkor. Med hjälp av flyglinjen har vi nära till världen, men också tillbaka hem. Flyget är viktigt för näringslivet då det erbjuder både dagsturer till Stockholm och underlättar vid långväga besök hit. För företaget MPT Sweden i Ekshärad är Hagfors Airport en viktig faktor för att företaget och personalen ska kunna jobba så effektivt och framgångsrikt som möjligt. Ulrika Ahlstedt jobbar som Marketing & Sales Director på Metal Powder Group, varav MPT i Ekshärad är en del. Ulrika reser ofta i tjänsten och använder gärna flyget från Hagfors Airport.

Vad betyder flyglinjen för ert företag?

‒ Vi är väldigt beroende av flygplatsen. Från kontoret i Ekshärad reser vi en hel del men sen har vi även personal i Stockholm. Så med personal på båda ställen är det ju toppen att kunna röra sig mellan platserna, och det under en normal arbetsdag. Och våra kunder finns över hela världen.


Som för alla företag antar man att pandemin påverkat era reserutiner?

‒ Ja precis, vi har såklart rest betydligt mindre och det är fortfarande inte helt fritt fram att resa över hela världen på grund av restriktioner som hänger kvar. Men nu reser vi exempelvis till Turkiet i mars och startar då resan med flyget härifrån. Det är smidigt. Vi var väldigt glada när flyget återupptogs och nu är tillbaka till sin normala tidtabell. Fysiska möten är nödvändiga för att bygga relationer, hantera komplexa frågeställningar och att utveckla företagets kultur.


Är det en fördel för era kunder och kollegor att kunna nå er med flyg?

‒ Absolut! Vi har många besök av kunder och men också av våra systerbolag. Med två flyg per dag är det också lätt att ordna möten över en dag i Stockholmsregionen och i Ekshärad. Häromsist hämtade jag upp kollegor när de anlände på morgonen, sen hade vi konferens nere i Dömle och sen till flyget tillbaka på eftermiddagen dagen därpå. Smidigt!


Om du ska tipsa andra om flyget, vad skulle du säga är det största fördelen?

‒ Spara värdefull tid och även pengar, och samtidigt gynna hembygden. Det är ju supersmidigt att kunna vara i huvudstaden på under en timme, redo att börja att starta arbetsdagen. Så snabbt kommer du inte till Stockholm med tåg.


Flyget stärker Hagfors

Inom Hagforsstrategin är flyget en av våra utpekade styrkor som stärker näringsliv, turism och även allmänhetens möjligheter att snabbt nå ut i världen och på ett smidigt sätt kunna komma hem. Som i Ulrikas exempel ovan ser vi att flyget gör det möjligt att bo på landsbygden men att ha resten av landet eller världen som arbetsplats.


Boka din biljett direkt via amapola.nu Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller ring 0770-790 700.

Läs mer om Hagfors Airport.

Publicerad av

Publicerad datum