logo

Hagfors Airport får fortsatt trafikplikt 2023–2027

Trafikverket har nu beslutat att tolv inrikeslinjer ska omfattas av allmän trafikplikt och där ingår fortsatt Torsby/Hagfors–Arlanda linjen. Grunden i trafikplikten är att vi ska ha en bra tillgänglighet över hela landet. 

–Positiva nyheter för Hagfors kommun och dess invånare! Och såklart för alla resenärer från närliggande kommuner och andra länder som flyger till och från Hagfors Airport, säger Marie-Louise Davidsson, flygplatschef.


Trafikverket äger uppdraget att verka för en grundläggande tillgänglighet i Sverige och vid behov avtala om kollektivtrafik där det inte är kommersiellt lönsamt. Trafikverket utreder då de tillgänglighetsbrister som finns och om dessa kan avhjälpas med flyg. Nu är den senaste utredningen i hamn och beslut har nu tagits om fortsatt allmän trafikplikt för samtliga tidigare befintliga flyglinjer. Där ingår allstå Hagfors och Torsby.


Här kan du läsa den kompletta utredningen. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Trafikverket upphandlar trafiken på linjen

Nu kommer Trafikverket att inleda ett upphandlingsförfarande för regelbunden flygtrafik på de beslutade linjerna. Upphandlingen beräknas att annonseras under hösten 2022. I Trafikverkets uppdrag ingår inte att bidra till att flygmarknaden återhämtar sig snabbare efter pandemin utan varje flygsträcka behöver motiveras utifrån bristande tillgänglighet.


Idag trafikeras linjen Torsby-Hagfors-Arlanda av Amapola Flyg AB.


Här kan du läsa mer om upphandlingen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Flyg från Hagfors Airport

Vi är stolta över att driva en helt egen flygplats i kommunal regi som tar Hagfors lite närmare världen. Från oss når du Stockholm Arlanda på 50 minuter. Du parkerar gratis alldeles utanför vår terminalbyggnad och du undviker långa köer till check-in. Att resa till och från Hagfors Airport är snabbt smidigt och enkelt!

Du bokar din flygbiljett hos Amapola:

På webben

amapola.nu Länk till annan webbplats.

Telefon
0770-790 700

Öppet helgfri måndag-fredag
06.00-19.00

Söndag 12.00-18.00

Publicerad av

Publicerad datum