logo

Ingrid en pigg hundraåring som trivs på Häggården

Kvinna

Ingrid Wahlberg, boende på Häggården fyller den 26 augusti 100 år.

Hon föddes den 26 augusti 1922 i området Dalen i Hagfors. Flyttade i unga år till Stockholm. Som pensionär återvände hon till hemkommunen. Den 26 augusti fyller Ingrid Wahlberg som bor på Häggården 100 år. Stort grattis!

Det bjuds på stor tårta idag på Häggårdens äldreboende i Råda. Man firar Ingrid Wahlberg som bor där och fyller 100 år. Dagen till ära kom ett telegram med gratulationer från hovet till hundraåringen.

- Jag blev alldeles varm i hjärtat av att det är signerat av inte bara kungen utan även av drottningen Silvia. Det här ska ramas in och sättas upp på mitt rum, sade en rörd och glad Ingrid Wahlberg.

Att få fira sin egen 100-årsdag är något speciellt och få förunnat.
- Det är inte så många som upplevt det jag har fått vara med om. Jag minns när det nästan var en sensation att man hade en bil. Nuförtiden är det så vanligt.

Ingrid Wahlberg föddes 1922 i området Dalen i Hagfors. När hon var 19 år flyttade hon till Stockholm. Under större delen av sitt yrkesverksamma liv arbetade hon som fotvårdsspecialist. Som pensionär återvände hon till hemkommunen. Sedan 2019 bor honpå Häggården.
- Jag trivs bra på Häggården. Det är så bra och trevlig personal här som är så snälla mot oss gamla. Personalen respekterar mig som människa och jag har ett gott liv här.
- Min hälsa är god. Jag tycker det är kul att lösa korsord och tittar mycket på tv och följer med tiden, säger Ingrid Wahlberg.

Stort grattis på 100-årsdagen Ingrid önskar Hagfors kommun!

Publicerad av

Publicerad datum