logo

Hagfors en av fem värmlandskommuner i utmaning om klimatsmart körning

Under den Europeiska Mobilitetsveckan, 16–21 september, tävlar de fem värmländska kommunerna Hagfors, Kil, Munkfors, Sunne och Torsby i klimatsmart körning under ledning av rallyproffset Tina Thörner.

Rallyproffset Tina Thörner leder kommunutmaningen i klimatsmart körning mellan Hagfors, Kil, Munkfors, Sunne och Torsby som pågår under den Europeiska Mobilitetsveckan, 16–21 september.

– Årets tema för kampanjen Europeiska Mobilitetsveckan är Bättre resande. Genom att låta anställda och företag i våra kommuner utmana varandra och lära sig mer om säker och klimatsmart bilkörning tror vi det ger bra förutsättningar för bättre resande med bil i våra kommuner där kollektivtrafik, cykel eller gång inte alltid är möjliga alternativ, säger Ulrika Thorén, energi- och klimatrådgivare/hållbarhetsstrateg i kommunerna Forshaga, Hagfors och Munkfors.

Kick-off för kommunernas deltagare är tisdag 13 september i Sunne. Tina Thörner är på plats och föreläser om klimatsmart körning och själva tävlingen.

Bakom initiativet står kommunernas energi- och klimatrådgivare och näringslivsenheter.

– Genom utmaningen vill vi skapa en större medvetenhet om hur var och en med sin körning kan påverka klimatet och säkerheten på vägarna. Deltagarna kan följa varandra i realtid så det blir en väldigt bra sporre till att vilja förbättra sig, säger Åsa Rolandsdotter Gertling, näringslivsutvecklare, i Sunne kommun.

Vem som presterat bäst i tävlingen presenteras på kvällen 21 september. Utdelning av pokal till vinnaren sker i vinnande kommun, fredag 23 september.

Vill du tävla i vem som kör mest trafiksäkert och klimatsmart? Med FIA Smart Driving Challenge app tävlar även privatpersoner globalt

De fem Värmlandskommunerna utmanar varandra i en intern tävling som en del i den globala tävlingen FIA Smart Driving Challenge. I deras tävlingsapp i smart körning kan människor över hela världen tävla i vem som kör mest trafiksäkert och klimatsmart.

Appen används för att mäta de tävlandes resultat och den är bara ladda ner till mobilen. I den globala tävlingen kan också privatpersoner delta.

Information om tävlingsappen Fia Smart Driving Challenge Länk till annan webbplats.

Publicerad av

Publicerad datum

KONTAKT

0563–185 00
Måndag–fredag 08.00–16.00
Lunchstängt 12.00–13.00

Dalavägen 10
683 80 Hagfors
kommun@hagfors.se

Följ Hagfors kommun på facebook.