logo

Hagfors en av fem värmlandskommuner i utmaning om klimatsmart körning

Under den Europeiska Mobilitetsveckan, 16–21 september, tävlar de fem värmländska kommunerna Hagfors, Kil, Munkfors, Sunne och Torsby i klimatsmart körning under ledning av rallyproffset Tina Thörner.

Rallyproffset Tina Thörner leder kommunutmaningen i klimatsmart körning mellan Hagfors, Kil, Munkfors, Sunne och Torsby som pågår under den Europeiska Mobilitetsveckan, 16–21 september.

– Årets tema för kampanjen Europeiska Mobilitetsveckan är Bättre resande. Genom att låta anställda och företag i våra kommuner utmana varandra och lära sig mer om säker och klimatsmart bilkörning tror vi det ger bra förutsättningar för bättre resande med bil i våra kommuner där kollektivtrafik, cykel eller gång inte alltid är möjliga alternativ, säger Ulrika Thorén, energi- och klimatrådgivare/hållbarhetsstrateg i kommunerna Forshaga, Hagfors och Munkfors.

Kick-off för kommunernas deltagare är tisdag 13 september i Sunne. Tina Thörner är på plats och föreläser om klimatsmart körning och själva tävlingen.

Bakom initiativet står kommunernas energi- och klimatrådgivare och näringslivsenheter.

– Genom utmaningen vill vi skapa en större medvetenhet om hur var och en med sin körning kan påverka klimatet och säkerheten på vägarna. Deltagarna kan följa varandra i realtid så det blir en väldigt bra sporre till att vilja förbättra sig, säger Åsa Rolandsdotter Gertling, näringslivsutvecklare, i Sunne kommun.

Vem som presterat bäst i tävlingen presenteras på kvällen 21 september. Utdelning av pokal till vinnaren sker i vinnande kommun, fredag 23 september.

Vill du tävla i vem som kör mest trafiksäkert och klimatsmart? Med FIA Smart Driving Challenge app tävlar även privatpersoner globalt

De fem Värmlandskommunerna utmanar varandra i en intern tävling som en del i den globala tävlingen FIA Smart Driving Challenge. I deras tävlingsapp i smart körning kan människor över hela världen tävla i vem som kör mest trafiksäkert och klimatsmart.

Appen används för att mäta de tävlandes resultat och den är bara ladda ner till mobilen. I den globala tävlingen kan också privatpersoner delta.

Information om tävlingsappen Fia Smart Driving Challenge Länk till annan webbplats.

Publicerad av

Publicerad datum