logo

Gör en viktig insats - bli kontaktperson inom LSS och socialpsykiatri

Vill du göra skillnad i en annan människas liv? Just nu sitter någon och väntar på att få en kontaktperson. Du kan hjälpa den personen till ett aktivare liv. Som kontaktperson fungerar du som en vän med ett uppdrag att stödja och stärka den enskilde till ett meningsfullt och självständigt liv.

Människor

Kontaktpersonen blir en vän och medmänniska till en ungdom eller vuxen som har någon form av intellektuell, fysisk eller psykisk funktionsnedsättning. Personen ska underlätta för den enskilde att leva ett självständigt liv genom att minska social isolering och är någon att uppleva nya saker tillsammans med.

Vanligtvis träffas man någon gång i veckan eller några gånger i månaden. För att bli kontaktperson behöver du inte ha någon speciell utbildning. Utan det är personlig lämplighet som är avgörande för det aktuella uppdraget. Som kontaktperson utgår ett arvode och omkostnadsersättning från Hagfors kommun.

Nyfiken? Då ska du göra en intresseanmälan. Vi stämmer fortlöpande av intresseanmälningar med kommunens behov och återkommer till dig om vi hittar något passande.

» Intresseanmälan för att bli kontaktperson Länk till annan webbplats.

Publicerad av

Publicerad datum