logo

Hagfors Manskör avvecklas - skänker pengar till kulturskolan

Styrelsen i Hagfors Manskör har beslutat att avveckla sin verksamhet. I kassan har föreningen cirka 37 000 kronor som man beslutat att skänka till kommunens kulturskola.

Människor på rad.

Hagfors Manskör överräcker checken till kulturskolan i Hagfors kommun. Från vänster Karl-Åke Sonesson, kassör, Tina Bergenbrink, bibliotek- och kulturchef, Lennarth Larsson, sekreterare, Arne Olsson, ledamot och Kenny Ludvigsson, ordförande.

- Föreningens vilja är att pengarna ska användas för att främja och stimulera barn- och ungdomars musikaliska utveckling och då främst körsång, säger Lennarth Larsson, sekreterare i Hagfors Manskör.

- Det är svårt att rekrytera nya medlemmar och vårt senaste framträdande var i Blinkenbergsparken 2014. Nu har styrelsen beslutat att avveckla Hagfors Manskör. Föreningen bildades 1903 och är troligen en av Hagfors äldsta föreningar, avslutar Lennarth Larsson.

- Vi är väldigt tacksamma att få den här summan. Pengarna är öronmärkta och ska gå till extra insatser för körsång, säger en glad bibliotek- och kulturchef Tina Bergenbrink.

Publicerad av

Publicerad datum