logo

Hagfors kommun erbjuder matlåda till elever under påsklovet

Hagfors kommun har idag beslutat att erbjuda matlådor under påsklovets fyra dagar till elever i förskoleklass, grundskola och gymnasieskola.

– Vi vet att det är kämpigt för många familjer just nu. Genom att ordna att eleverna kan hämta matlådor hoppas vi att det blir en stöttning, vi är glada att vi kunde genomföra det här, säger Jens Fischer, kommunstyrelsens ordförande.

Hur beställer jag matlåda?

Om du som elev eller vårdnadshavare i förskoleklass eller grundskola vill beställa en matlåda så görs det via appen Edlevo där man beställer via en av de medföljande länkarna. Motsvarande beställning för elever i gymnasieskolan görs via länk på elevsite.

I anmälan väljer du den skola eleven tillhör.

Beställning måste göras senast dagen innan kl. 12.00. Matlådan kan hämtas i köket vid den skola du valt mellan 12.00-12.30. Anmälan är bindande.

Då det inte går skolskjuts dessa dagar får elever och vårdnadshavare själva ta sig sin respektive skola för att hämta upp matlåda.

Vad blir det för mat?

Under påsklovet finns ingen planerad skolmeny utan matlådan blir vad köket bjuder, som som vanligt är det en näringsrik och balanserad måltid.

Mer information

Detaljerad information kommer direkt till vårdnadshavare genom appen Edlevo och till gymnasieelever via deras elevsite.

Om du som vårdnadshavare ännu inte laddat ner appen gör du detta där du laddar ner appar.

Publicerad av

Publicerad datum