logo

Vi inviger nya lekplatsen i Geijersholm

På onsdag 12 juni kl. 17.00 är det dags att inviga den sprillans nya lekplatsen i Geijersholm. Vi bjuder besökare på korv med bröd och festis/kaffe. Välkommen på invigning!

Lekplatsen är efterlängtad av familjerna i Geijersholm och ett välkommet inslag i kvarteret. Den är placerad mellan Gustavavägen och Stålnackes väg. Här finns nu gungor, ett lektorn, ett tåg, sandlåda, en fjäderlek samt generösa lekytor. Ett bänkbord finns för den som vill ta med picknick.

Ett gediget förarbete har det varit, med avverkning av träd och schaktning av lekplatsytan. Bostadsområdet har fått en annan karaktär och vi hoppas detta blir en välbesökt plats för barn och vuxna.

Projektledare för lekplatsbygget är Per-Erik Liljebjörn, projektledare GVA och Malin Skoog, driftledare gata och park.

Monica Z-tåget hämtar barnen till invigningen

För de barn som vill kommer Monica-Z-tåget att åka runt i Geijersholm och hämta upp vid åtta olika hållplatser, och köra barnen till invigningen. Tåget kommer att gå från cirka 16.40 och fram till kl. 17.00.

Tåghistoria i fokus

Malin Skoog hade en tanke när hon planerade för lekplatsen:

– Jag ville gärna att lekplatsen skulle kunna knyta an till den gamla järnvägen som går förbi Geijersholm. Den gamla NKlJ-banan. Den använder vi flitigt än idag men på ett annat sätt. Nu finns ett lektorn i form av ett tåg, och dagen till ära får barnen åka med Monica-Z-tåget till invigningen, förklarar Malin.

Publicerad av

Publicerad datum