logo

Crowdsorsaspelet – Mer pengar i potten

Kommunens satsning på att låta allmänheten delta i arbetet med att bekämpa invasiva arter har blivit en succé. Spelet startade 3 juni och bara efter en vecka var pengarna i potten slut. Nya pengar finns nu i potten och jakten går vidare på jättebalsamin och kanadensiskt gullris. För att effekten ska bli så bra som möjligt går det just nu endast att återbekämpa området med lupin som redan slagits ner.

I Crowdsorsaappen (laddas ner på Google Play och App Store) kan du delta i Hagfors kommuns uppdrag som går ut på att bekämpa de invasiva arterna blomsterlupin, jättebalsamin och kanadensiskt gullris. Och samtidigt tjänar du pengar på din insats för den biologiska mångfalden.

Blomsterlupin

Vi har nu stängt spelet för bekämpning av nya ytor med blomsterlupin. Däremot går det bra att gå tillbaka och återbekämpa området som redan slagits ner en gång, och åter växt upp.

Jättebalsamin

Det bästa är att bekämpa jättebalsaminen tidigt, innan blommor har kommit. De är också lätta att dra upp så länge som de är små.

Om du slår ner jättebalsamin som har fått blom, trampa gärna sönder blommorna.

Eller ännu bättre, har du möjlighet är det allra bästa att plocka upp hela växten, lägga i en sopsäck som du försluter och lämnar i brännbart på återvinningscentralen.

Kanadensiskt gullris

Blomningstiden är från september till oktober.

Publicerad av

Publicerad datum