logo

Skolavslutning och Student 2024

Årskurs 1 och 2 slutar tisdagen den 4 juni efter ordinarie skoldag.

 

Studentavslutning 5 juni

10:30 Samling med klass och mentor i lektionssal

15:00 Utspring

15:30 Kortege

 

Betyg och stipendieutdelningen i stora aulan på ÄBC är endast öppen för studenterna.

 

Välkommen till Älvstrandsgymnasiet

Drömmer du om att bli maskintekniker eller statsminister? Är du en blivande mäklare eller byggnads-ingenjör? Kommer du att jobba utomlands, tänker du stanna kvar i din hemort eller planerar du att starta eget företag? Oavsett vilket hjälper vi dig i rätt riktning, och vi kommer att ha väldigt roligt tillsammans under tiden!

Älvstrandsgymnasiet utmärker sig positivt i många olika sammanhang. Bland annat är vi certifierade inom flera områden: teknik, bygg, vård och omsorg, vilket du kan läsa mer om på hagfors.se/gymnasium. Vi har ett mycket bra samarbete med det lokala näringslivet och hos oss är det många elever som väljer att läsa vidare efter studenten.

Vill du satsa på en idrottskarriär?

Vår NIU-certifierade innebandyutbildning är känd i hela Sverige som ett drivhus för de allra bästa. Sedan hösten 2022 har vi även NIU-certifierad bowlingutbildning. Under tiden som du får en högklassig utbildning på något av våra gymnasieprogram kan du specialisera dig inom olika idrotter via en lokal idrottsutbildning (LIU), såsom innebandy,ishockey, bowling, e-sport eller andra lag/inviduella idrotter.

Kultur och musik

Hos oss kan du kombinera dina studier med dansinriktning eller musik. Detta ger dig möjligheten att utveckla din kreativitet och få möta kompisar med samma intresse.

Hagfors är orten där gymnasiet placerats i centrum

I skolbyggnaden finns bland annat aktivitetshallar, bibliotek, cafeteria, badhus och bowlinghall. Inom bekvämt promenadavstånd hittar du till exempel boende, ishall, skidstadion och olika butiker.

Om du inte är behörig till ett nationellt program är du såklart välkommen att gå hos oss på något av våra introduktionsprogram.

Välkommen hit!

Text

Sidansvarig

Senast ändrad