logo

FramtidsForum 2021

Fem inspirationsfilmer! Årets Framtidsforum blev en ny variant som möjliggör att elever i grundskolan och på gymnasiet ges chans att upptäcka det lokala näringslivet i Hagfors kommun!

Den tidigare formen som mässa var inte möjlig i år heller – det går inte att samla så mycket folk på en och samma plats. Vi tycker det är synd om eleverna inte får chansen att bredda sin kunskap om olika yrken inför kommande programval, grundskolan, och för gymnasieelevernas del att närma sig arbetslivet.

Vi presenterade i år olika branscher via korta filmer som eleverna fick titta på. Hur man sedan jobbar med dessa beror på elevernas ålder, olika arbetssätt i grundskolan och gymnasiet.

Filmerna täcker in fem branscher, här följer en länk för varje film:

Drömjobbet VÅRD Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Drömjobbet BYGG Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Drömjobbet INDUSTRI Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Drömjobbet FORDON Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Drömjobbet OMVÄRLD Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Framtidsforum inspirerar

  • Du som företagare kan hitta arbetskraft, nya samarbeten och marknadsföra dig via FramtidsForum.
  • Du som är studerande, arbetssökande, anställd och funderar på ett nytt jobb eller kompetensutveckling kan träffa potentiella arbetsgivare och hitta intressanta utbildningar.
  • FramtidsForum vill visa på möjligheten att ta del av de arbets- och utbildningsmöjligheter som finns i vårt närområde och ge företag en möjlighet att nätverka med varandra. Dagen är till för att skapa kontakter som kan leda till någonting mer.
  • Tillsammans kan vi inspirera, samverka och få mer kunskap kring alla de möjligheter som finns. Som en effekt hoppas vi att dagen leder till positiva attitydförändringar till företagande, entreprenörskap och utbildning genom hela livet och ett mer attraktivt och starkt närområdet.

Sidansvarig

Senast ändrad

KONTAKT

Frågor besvaras av

Peter Törnqvist
070-537 56 77
peter.tornqvist@hagfors.se

KONTAKT

0563–185 00
Måndag–fredag 08.00–16.00
Lunchstängt 12.00–13.00

Dalavägen 10
683 80 Hagfors
kommun@hagfors.se

Följ Hagfors kommun på facebook.