logo

FramtidsForum 2021

Årets Framtidsforum blir i en ny variant!

I år vill vi göra en ny variant som möjliggör att elever i grundskolan och på gymnasiet ges chans att upptäcka det lokala näringslivet i Hagfors kommun!

Den tidigare formen som mässa är inte möjlig i år heller - går inte att samla så mycket folk på en och samma plats. Vi tycker det är synd om eleverna inte får chansen att bredda sin kunskap om olika yrken inför kommande programval, grundskolan, och för gymnasieelevernas del att närma sig arbetslivet.

Vi kommer presentera olika branscher via korta filmer som eleverna får titta på. Hur man sedan jobbar med dessa beror på elevernas ålder, olika arbetssätt i grundskolan och gymnasiet.

Filmerna ska täcka in branscherna:

  • Industri/teknik/el
  • Fordon/transport
  • Vård
  • Bygg
  • Teoretiska ämnen

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Du som företagare kan hitta arbetskraft, nya samarbeten och marknadsföra dig.

Du som är studerande, arbetssökande, anställd och funderar på ett nytt jobb eller kompetensutveckling kan träffa potentiella arbetsgivare och hitta intressanta utbildningar.

FramtidsForum vill visa på möjligheten att ta del av de arbets- och utbildningsmöjligheter som finns i vårt närområde och ge företag en möjlighet att nätverka med varandra. Dagen är till för att skapa kontakter som kan leda till någonting mer.

Tillsammans kan vi inspirera, samverka och få mer kunskap kring alla de möjligheter som finns. Som en effekt hoppas vi att dagen leder till positiva attitydförändringar till företagande, entreprenörskap och utbildning genom hela livet och ett mer attraktivt och starkt närområdet.


Sidansvarig

Senast ändrad

KONTAKT

Frågor besvaras av

Peter Törnqvist
070-537 56 77
peter.tornqvist@hagfors.se

KONTAKT

0563–185 00
Måndag–fredag 08.00–16.00
Lunchstängt 12.00–13.00

Dalavägen 10
683 80 Hagfors
kommun@hagfors.se

Följ Hagfors kommun på facebook.