logo

Företagsbesök, Färghallen Peter Söderlund AB

Peter berättar under besöket i den 700 kvadrat meter stora butiken om utmaningarna att driva verksamheten. Han känner av att befolkningen i vår kommun har minskat och jämför med när han startade upp i mitten på nittiotalet.

- Den största konkurrenten är de låga huspriserna, folk törs inte investera i sina hus som det görs i storstäderna säger Peter. Hans största kundsegment finns bland privatpersoner

Vi pratar även hel del om upphandling av varor som kommunen gör. Tidigare köpte kommunen en hel del städmateriel av Peter men är sedan en tid tillbaka i ett större avtal med en stor grossist. När upphandlingen överstiger ett visst belopp måste det utlysas så att alla företag i Sverige har chansen att lämna offert - då hamnar affären ofta hos stora nationella grossister.

Avslutningsvis berättar Peter att han är positiv till de nya handelsetableringar som är på gång. Han tror att de kan lyfta handelsområdet runt rondellen ytterligare. Tack för att vi fick besöka dig hälsar Åsa, Lars och Fredrik.

Sidansvarig

Senast ändrad