logo

Företagsbesök, Micklagård

Jan och Anette Gullberg flyttade till Hagfors år 2000 och flyttade då med sig sin verksamhet söderut från Kiruna. De hade några år tidigare, delvis av en slump, kommit över ett stort parti tyg som svenska försvarsmakten vill göra sig av med. Tyget av ylle och rayon är impregnerat med silicon och därför vattentätt och lämpar sig ypperligt till jaktkläder och andra plagg. Paret tillverkar plaggen från grunden och i stort sett allt de säljer går på export. Tyskland, Österrike och Schweiz är de stora marknaderna.

Det är en riktig kvalitetsprodukt de jobbar med och kunderna kan måttbeställa för bästa passform. De marknadsför sig inte i dagsläget utan kunderna från kontinenten hittar ändå till Hagfors för att göra sina beställningar. I Sverige däremot är marknaden liten, ett sätt att synas mer här är att de nyligen fått klart med att de ska sälja sitt sortiment i en butik i Vadstena.

De har fortfarande driv att utveckla verksamheten men skulle gärna se att de kunde få en en yngre person som vill driva det vidare den dag de känner att de vill kliva av.

Tack för att vi fick besöka hälsar Jan Lilja, Maja Antonsson AF och Fredrik Igelström.

Sidansvarig

Senast ändrad