logo

Företagsbesök, Värmlandsgården

Värmlandsgården

I maj 2015 tog paret Lienke Nanninga och Johan van Wijngaarden över Värmlandsgården med sex stugor, 10 campingplatser och 50 kanoter. Johan har även ett reseföretag i Holland men kan göra mycket av det jobbet hemifrån. Han tycker det är smidigt att flyga från Hagfors Airport till Amsterdam och säger att det tar 7 timmar från hans dörr här till kontoret i Amsterdam.

Värmlandsgården ligger vackert beläget vid sjön Upplunden där besökaren erbjuds kanotturer, flottfärder, fiske eller ett dopp i sjön. Mitt i sjön ligger en ö som företaget arrenderar för sina aktiviteter. Här finns också fina möjligheter till vandring och cykling och vintertid är det endast 40 minuter till Säfsen. Under sommaren håller man caféet öppet i huvudbyggnaden som även lockar många lokalbor. Varje år anordnar Lienke och Johan en öppet hus-dag då alla är välkomna att testa på deras aktiviteter, fika eller bara njuta av Värmlandsgårdens omgivningar. Detta har gjort att fler kommuninvånare har insett att Värmlandsgården fortfarande har verksamhet.

”Hur ser verksamheten ut om 5 år?”, undrar Lars.
”Vi bor kvar, driver Värmlandsgården och har förhoppningsvis utökat verksamheten med en äventyrspark som blir en reseanledning till Hagfors Kommun och Värmland”, säger Johan.


Det ser vi fram emot!
Tack för fikat och lycka till önskar Jan Lilja, Lars Nyborg och Madelene Andersson från Hagfors Kommun.

Publicerad av

Publicerad datum