logo

Företagsbesök hos Euronics

På företags besök hos Euronics i Ekshärad

Denna gång besöker vi hemelektronikbutiken Euronics i Ekshärad. Vi träffar Magnus Gerke som är en av två delägare i företaget. Den andra delägaren är Thomas Lessmyhr (fd Persson) som vid vårt besök är ute på serviceuppdrag. Just servicen och montering av utrustning ute på fältet är en stor del i verksamheten.

Magnus och Thomas har haft företaget sedan 2002. Thomas började jobba hos förra ägarna bröderna Edgrens redan 1986 och Magnus började 1994, så lång erfarenhet och kunskap finns det gått om. Idag sysselsätter företaget tre heltidstjänster och en på 75%.

Magnus ser en ljusframtid för sin bransch inom radio & tv som det heter. Radio är väl inte det som går mest nuförtiden, utan TV, mobiltelefoner och datorer är det som utgör verksamheten i stort.

Magnus har varit delaktig i de workshops som kommunen arrangerar för att stärka handeln och han poängterar att han gillar dem skarpt. Det tar vi så klart med oss i det fortsatta arbetet.

För övrigt så stundar ett 10-års jubileum i de nuvarande lokalerna på Postvägen i Ekshärad, som de äger själva i ett annat bolag. Butiksytorna är fräscha och fina. Apoteket är en av hyresgästerna i fastigheten.

Vi som tackar för besöket denna gång är:

Lars Nyborg, utvecklingschef och Peter Törnqvist, utvecklingsenheten.

Publicerad av

Publicerad datum