logo

Företagsbesök hos voestalpine IT

Den nya toppmoderna dataserver anläggningen visas upp av Johan Christensson och Jörgen Jönsson .

Johan Christensson berättar att han är inne på sitt fjortonde år som platsansvarig för voestalpine IT i Hagfors. Han bor i Karlstad och har räknat ut att pendlandet med bil blivit cirka 10 varv runt jorden under dessa år. Just lång anställningstid är vanligt hos oss säger Johan vilket man förstår när han berättar hur väl man uppskattar sina anställda. Många medarbetare hämtas lokalt och på det viset fyller företaget en viktig funktion då det inte finns många IT företag i vår kommun. Med sina 30 anställda är man klart störst lokalt i Hagfors. Just rekrytering av personal upptar en stor del av vårt samtal och Johan ser en utmaning att kunna attrahera för att få rätt arbetskraft.

Företaget är fristående i voestalpine koncernen och säljer sina tjänster till andra bolag i koncernen, bland annat Uddeholm och voestalpine Strip i Munkfors. Det man inte har resurser för själva köps in i form av konsulttjänster.

Vi tackar för intressanta diskussioner och på återseende hälsar Jens Fischer-kommunalråd och Fredrik Igelström-näringslivsutvecklare.

Sidansvarig

Senast ändrad