logo

Företagsbesök hos Autofric

Jan Åhslund , Jens Fischer, Lars sätterberg och Johan Axelsson diskuterar intensivt.

Autofric är företaget som inte räds nya utmaningar utan alltid föresöker finna lösningar. Grundprodukten är skruvar eller spiraler som används i framförallt reningsverk. Där levererar man en komplett produkt där all tillverkning sker på plats i lokalerna i Hagälven. Förutom dessa gör man en rad specialprodukter och tjänster åt flera företag i vår kommun, som sagt, de tar sig an kundens problem och löser det.

Idag jobbar 22 personer som fast anställda i företaget, man har också flera timanställda för att klara av de leveranser som utlovats. Sedan en tid tillbaka jobbar man enligt modellen Lean och har när detta kommit igång fått ett mycket bra flöde på sin produktion. Johan berättar att de inte missat ett leveransdatum på länge. Ambitionen är att vårda de kunder man har och samtidigt vara öppna för fler samarbeten, inte minst i närområdet.

Vi tackar för ett intressant besök och även för anmälningen till Framtidsforum som de deltar på för tredje gången. Jens Fischer-kommunalråd, Lars Sätterberg-utvecklingschef och Fredrik Igelström-näringslivsutvecklare.

Sidansvarig

Senast ändrad