logo

Företagsbesök hos Råda Lastvagnsservice


Jens Fischer, Fredrik Andersson, Anna Andersson och Lars Sätterberg på grusplanen utanför Råda Lastvagnars lokaler.

Det är nu fyra år sedan Fredrik Andersson startade upp Råda Lastvagnsservice i loklaler vid Hagfors flygplats närhet. Företaget har haft en väldigt positiv utveckling och de är nu sex anställda och ökar sin omsättning rejält år från år. Sedan ett halvår är även Fredriks syster Anna engagerad i bolaget med administrativa uppgifter.

Det är den höga servicegraden som gör att åkare från många av våra kringliggande kommuner söker sig till Råda för att minimera sina driftstopp. Det är ständig jour och telefonen ringer oavsett tid på dygnet för att hjälp krävs. Fredrik berättar att det var lite trögt i början att hitta kunder, men när ryktet om den goda servivcen spridits strömmade kunder in och de har "hur mycket som helst att göra".

Vi pratar även om behovet av arbetskraft. Det är idag brist på fordonstekniker och Fredrik tar mer än gärna emot elever från skolan som kan göra in arbetspraktik hos honom. Med nuvarande utveckling kommer fler behöva anställas och samarbetet med skolan är därför viktigt.

Tack för ett intressant besök hälsar Jens Fischer-kommunalråd, Lars Sätterberg-utvecklingschef och Fredrik Igelström-näringslivsutvecklare.

 

Sidansvarig

Senast ändrad