logo

Företagsbesök hos Labetech Specialelektronik

Det lilla föetaget som når hela världen.

Jens Fischer, ägaren Lars Bertil Karlsson och anställde Sven Olsson med en sökanordning som fästes på helikopter.

Labetech håller till i Gustavsfors och har funnits där allt sedan starten 1984. Inom vilket område företaget haft sin huvudverksamhet har varierat genom åren men specilaelektronik har alltid varit i fokus. Sedan tio talet år tillbaka är det framförallt räddingsutrustning som upptar ägaren Lars Bertil och den anställde Svens tid. Ska tilläggas att Svens bror Lars ochså utför tjänster i företaget fast med Karlstad som bas.

Man producerar sökutrusning åt företaget Recco och då handlar det om utrustning som kan känna av metall och andra signalgivande material när människor försvunnit i laviner och på annat sätt. Världen är marknaden, sökutrusningen på bilden ska till USA. Andra kunder finns i alpländerna och egentligen överallt där det finns oländig terräng som kräver avancerade sökuppdrag. Recco är ensamma på marknaden med sina produkter och Labetech är deras enda leverantör - således en trygg situation för Labetech.

Kul att höra om verksamheten och det från små företag levereras utrustning över hela världen! Tack för att vi fick komma häslar Jens Fischer-kommunalråd och Fredrik Igelström- näringslivsutvecklare.

 

Sidansvarig

Senast ändrad