logo

Nr 2: Mejlutskick till näringslivet angående coronaviruset

Detta utskick gjordes tisdag 24 mars med anledning av påverkan från coronaviruset för näringslivet i Hagfors kommun.

Hej igen!

Tack för era svar på vårt senaste mejl. Det bekräftade mycket den känsla vi hade och vi förstår att läget är mycket kämpigt för flera av er. Signalerna pekar ju också mot att vi riskerar att ha ett besvärligt läge under en tid framåt även om ingen kan ge ett säkert svar på vad som kommer att hända. För vår del försöker vi hela tiden uppdatera oss på vad som händer på nationell och regional nivå samtidigt som vi lokalt försöker öka vår dialog med er för att ha en god bild av hur verkligheten förändras.

En nyhet som kom nu i eftermiddag var att folkhälsomyndigheten gick ut med skärpta regler kring restaurangnäringen. Vår snabba tolkning är att buffeservering inte längre kommer att vara tillåten utan allt ska serveras på tallrik vid bordet. Vi återkommer dock med mer information eller länkar kring detta via hemsidan, under "Arbete och näringsliv", och/eller kommunens facebooksida.

Vi kan rekommendera två bra länkar, https://www.verksamt.se/om-verksamt/nyhetsarkiv/-/journal_content/56_INSTANCE_0LpMHH7zZQ6q/10183/NYHET_CORONA_2 Länk till annan webbplats. och https://tillvaxtverket.se/ Länk till annan webbplats., med information kring de insatser som görs från statligt håll.

Lokalt gör vi nu den förändringen att årsfakturorna för tillsyn kopplat till miljö, livsmedel och alkoholtillstånd kommer att skickas ut i september i stället för i april.

Slutligen vill vi bara skicka med att ni inte ska tveka på att höra av er om ni har funderingar eller vill rådgöra kring något.

Hälsningar från oss som jobbar med näringslivsfrågor
Lars Sätterberg, utvecklingchef
lars.satterberg@hagfors.se
0563-187 76

Fredrik Igelström, näringslivsutvecklare
fredrik.igelstrom@hagfors.se
0563-187 43

Peter Törnqvist, projektledare
peter.tornqvist@hagfors.se
0563-187 64

Sidansvarig

Senast ändrad