logo

Trappbyggare Bertram

Sedan en tid tillbaka bor Bertram Roy i Sunnemo och ska succesivt flytta sin verksamhet dit.

Bertram Roy

Sedan många år tillbaka har Bertram, hans kollega och tre anställda byggt specialtrappor i en verkstad i Berlin. När kollegan nu närmar sig pensionsålder tänker Bertram flytta verksamheten till Sverige och Sunnemo. Han hittade sitt drömställe i Petterberg där han nu håller på att bygga en verkstad med hjälp av en lokal byggare.

För tillfället är Bertram och hans kollegor i Moskva för att sätta en trappa på plats. Trappan är konstruerad i Berlin och sedan körd med lastbil till Moskva för installation. Som du förstår är det inga vanliga trappor vi pratar om utan stora pjäser som är omsorgsfullt gjorda med skickligt hantverk. Ett normalpris för en trappa är cirka 400 000kr, så det rör sig om en exkliusiv kundskara.

Nästan grannne med Bertram i Sunnemo bor hans bror som också kommer hjälpa till i trappbyggar verksamheten. Eventuellt kommer någon mer från Tyskland att ansluta när det är dags att stänga ner i Berlin. Kul med nya verksamheter i kommunen och extra roligt när det handlar om etablerade företag som flyttar till oss.

Vi säger lycka till och välkommen till Hagfors kommun!

Sidansvarig

Senast ändrad