logo

Häggården

I september 2018 påbörjades utbyggnad av särskilda boendet Häggården i Råda. Utbyggnaden beräknas vara klar tidig vår 2021.

Januari 2021

Arbetet återupptas och slutbesiktning planeras kunna ske i februari.

December 2020

Det beslutas att arbetet på Häggården tillfälligt ska stänga ner på grund av coronapandemin. Vi vill i största möjliga mån minska antalet besökare till fastigheten.

September 2020

Arbetet på Häggården är åter i full gång efter en del trassel då den tidigare entreprenören gått i konkurs. Lyckligtvis hade arbetet kommit en bra bit på väg med tillbyggnaden. Väggar var monterade och golvet skulle beläggas med golvmattor, när det tråkiga beskedet om konkursen kom. Nu är det Ekshärads Byggservice AB som tillsammans med Hagfors kommuns projektledning, leder arbetet med att färdigställa till- och ombyggnaden. Exteriören på utbygget för boendedelen är klart sedan våren 2019 och nu ligger fokus på att få klart allting invändigt.

Den nya tillbyggda längan med sex nya boenderum, nytt kontor och samtalsrum för personal.

April 2019

Det har sedan ett tid tillbaka funnits ett behov av flera SÄBO-platser i Hagfors kommun. Tillbyggnaden av Häggården togs in i investeringsbudgeten för 2018 och arbetet startade i september 2018.

  • En helt ny utbyggnad med sex nya boenderum, varav ett blir ett parboenderum.
  • Tre kontor och ett samtalsrum där verksamheten kan ta mindre möten, exempelvis samtala med anhöriga.
  • Ett sköljrum, som kommer att effektivisera och underlätta för personalen.
  • Det inglasade uterummet ska byggas om så att det ska kunna användas för personalmöten och exempelvis festliga sammankomster för de boende.
  • Två nya parkeringar, en för besökare och en för personal.

Start september 2018 och bygget beräkandes ursrpungligen vara klart i juni 2019. På grund av den ursprungliga entreprenörens konkurs samt ny upphandling och pandemi, har arbetet försenats. Vi uppskattar nu att slutbesiktningkommer ske i februari 2021.

Här kan du läsa tidigare publicerade nyhetsinlägg om bygget:

200916 Bygget fortlöper på Häggården

Sidansvarig

Senast ändrad

KONTAKT

0563–185 00
Måndag–fredag 08.00–16.00
Lunchstängt 12.00–13.00

Dalavägen 10
683 80 Hagfors
kommun@hagfors.se

Följ Hagfors kommun på facebook.