logo

Biblioteket

Hagfors bibliotek är en del av Älvstranden Bildningscentrum och fungerar som både skol- och folkbibliotek. Här finns ett brett utbud av både facklitteratur och skönlitteratur samt tidningar och tidskrifter.

Böcker i hyllor

Välkommen att besöka något av våra bibliotek i Hagfors. Här finns ett brett utbud av både facklitteratur och skönlitteratur samt tidningar och tidskrifter, som du kan läsa på plats eller låna hem. Du kan även låna dator, släktforska, spela brädspel och mycket mer. Regelbundet anordnas evenemang på biblioteket, som teater eller författasamtal. För aktuell information, håll utkik på våra sociala medier.

Kyrkhedens bibliotek (filial)

I Ekshärad finns en filial/ett skolbibliotek på Kyrkhedens skola. Se öppettider nedan.

OBS! För närvarande är det inte möjligt att använda bokinkastet vid entrén till Kyrkhedens skola. Återlämning av böcker och annan media till Kyrkhedens bibliotek kan endast göras under bibliotekets öppettider, måndagar kl. 14.00-18.00 och torsdagar kl. 14.00-17.00.

Bibliotekskatalogen

Bibliotek Värmland har en gemensam katalog Länk till annan webbplats. över samtliga medier som finns på biblioteken runtom i Värmland. Här kan du reservera böcker och andra medier och låna om. Önskar du hjälp med hur du kommer igång, tveka inte att fråga oss på biblioteket.

Bibliotek Värmland

Hagfors bibliotek är en av 16 kommuner som samarbetar kring Bibliotek Värmland Länk till annan webbplats., som är de värmländska bibliotekens gemensamma webb. Här finns bibliotekets kontaktuppgifter, nyheter och arrangemang.

Digitala tjänster

Biblioteket har några olika digitala tjänser. Du kan låna e-böcker och e-ljudböcker via appen Biblio, se strömmande film från Cineasterna Länk till annan webbplats., läsa tidningar via Pressreader samt låna talböcker via Legimus, för dig med läsnedsättning.

Mer information om digitala tjänster finns www.bibliotekvarmland.se Länk till annan webbplats.

Tysta rummet

En trappa ner i Hagfors biblioteket finns Tysta rummet, ett rum för dig som vill studera eller läsa i lugn och ro. Här finns åtta studieplatser och en dator för släktforskning. Här inne finns också samlingen med Värmlandslitteratur.

Detta rum går att förboka för sammankomst och möten med flera personer. Boka genom att mejla biblioteket@adu.hagfors.se eller ringa 0563-187 70.

Då rummet är en del av biblioteket kan besökare behöva kunna komma in även under bokade tider.

Kontakt och öppetider

Telefonnummer till Hagfors bibliotek och Kyrkhedens bibliotek: 0563-187 70. Öppettider ser du nedan, under skollov gäller andra öppettider. Besök gärna bibliotekens hemsidor för att få de senast uppdaterade tiderna.

Öppettider på biblioteken

 

Tillfälliga öppettider

18-19 maj är biblioteket stängt

Hagfors bibliotek

Måndag 08.30-19.00
Tisdag 08.30-19.00
Onsdag 11.00-17.00
Torsdag 08.30-17.00
Fredag 08.30-17.00

Lördag: Biblioteket är sommarstängt på lördagar från och med 22 april 2023. Till hösten blir det åter lördagsöppet. Datum och tider kommer framöver.

Kyrkhedens bibliotek

Måndag 14.00-18.00
Torsdag 14.00-17.00

Publicerad av

Senast ändrad