Hjälptjänster

logo

Earth Hour 2018

Lördag 24 mars 20.30-21.30 tar vi och resten av världen ställning för planeten under Earth Hour – världens största miljömanifestation. Var med och visa ditt engagemang för klimatet du också!

undersida bild

I år är det globala temat för Earth Hour matkonsumtion. Maten som vi svenskar äter står för nästan en tredjedel av vår klimatpåverkan och det kan vi förändra genom att äta mer klimatsmart.

Hagforsstrategin visar oss vägen
I Hagforsstrategin är en god grön kommun ett prioriterat område. Kort innebär detta att vi ska hitta sätt för att minska vår klimatpåverkan och ekologiska fotavtryck samt att öka mängden närproducerad mat.

Att uppmärksamma Earth Hour är ett viktigt sätt att bidra till att uppfylla målen i strategin. Varje dag under vecka 12 kommer vi att dela med oss av fakta kring hur våra matvanor påverkar vår planet och vad vi tillsammans kan göra för att den ska må bättre.

Så kan du delta i Earth Hour
För många människor har Earth Hour blivit en högtidlig stund som efterlängtas av såväl stora som små. Under en timme släcker städer över hela världen ljuset för att inspirera människor att leva mer klimatsmart, året om.

Det finns många sätt att göra kvällen extra mysig, rolig och minnesvärd. Här är några exempel:

  • Att släcka lamporna under Earth Hour är en symbolhandling som skickar en viktig signal till makthavarna om att ta klimatförändringarna på allvar. Släck belysningen hemma och tänd några levande ljus.

  • Samla ihop ett gäng vänner eller familjen och laga klimatsmart mat. Bjud gärna på en vegetarisk middag. Välj här bland massor av smarriga och klimatsmarta recept.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Och du, testa gärna att laga årets Earth Hour-bakelse, Coconut Black Bean Brownie.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

    Är du nyfiken på hur din frukost, lunch eller middag påverkar klimatet? Nu kan du enkelt testa genom att mata in receptet i Matkalkylatorn.
    länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

  • Samla ihop ett gäng och spela sällskapsspel.

  • Mys med berättarkväll framför brasan. Samla familj och vänner framför brasan och berätta historier.

Sidansvarig

Senast ändrad

2019-02-12

KONTAKTUPPGIFTER

Naturvårds- och miljöhandläggare
Liisa Larsson
0563-185 37
076-318 73 60
liisa.larsson@hagfors.se


Energirådgivare

Ulrika Thorén
054-17 22 36
ulrika.thoren@forshaga.se

KONTAKT

0563-185 00
Måndag-fredag 08.00-16.00
Lunchstängt 12.00-13.00

Dalavägen 10
683 80 Hagfors
kommun@hagfors.se