Hjälptjänster

logo

Hagforsförslag

Kommunfullmäktige beslutade i juni 2020 att införa Hagforsförslag i Hagfors kommun. Syftet med Hagforsförslag är att utveckla medborgardialogen och nå ut till fler medborgare i Hagfors kommun. Hagforsförslag lämnas digitalt och är en förändrad variant av tidigare medborgarförslag.

Aktuella förslag

Jag vill att: Tillgång till toalett skall finnas vid busstationen de tider ankomst och avresa av bussarna sker.

Motivering: Nu när Värmlandstrafik har avskaffat toalett i sina fordon behöver det finnas tillgång till detta vid de större hållplatserna. Har sett resenärer skyndsamt letat efter närmaste buske vid ankomst för att göra sina behov och förstår hur förnedrande det skall kännas att man behöver göra sina behov i en buske när man anländer till Hagfors då det saknas tillgång till toalett.

Förslagsläggare: Hans Åkerlundh

Registrerat: 2020-09-16

Slutdatum: 2020-12-16

» Här kan du rösta på förslagetlänk till annan webbplats

Antal röster: 15
(2020-09-21)

Lämna Hagforsförslag

Alla kommuninvånare kan lämna Hagforsförslag till Hagfors kommun. För att ett förslag ska behandlas politiskt behöver det ha fått minst 25 röster.

Ett Hagforsförslag kan handla om allt som kommunen ansvarar för och har möjlighet att besluta om. Du lämnar ditt förslag digitalt via vår e-tjänst. Föreningar, organisationer eller sammanslutningar av annat slag kan inte lämna Hagforsförslag.

Alla förslag som skickas in ska granskas. För att förslaget ska publiceras måste det beröra frågor som kommunen ansvarar för. Förslaget finns publicerat i 90 dagar så att andra kan läsa och stödja förslaget genom att rösta på förslaget. Får ett Hagforsförslag 25 underskrifter eller mer skickas det vidare för politisk behandling.

Rösta på Hagforsförslag
Som invånare i Hagfors kommun kan du rösta på aktuella förslag. Förslagen kommer publiceras så snart de har granskats och godkänts. Du kan bara rösta en gång på varje förslag. De förslag som får 25 röster eller mer tas vidare för politisk behandling.

Alla som bor i Hagfors kommun kan lämna Hagforsförslag och det finns ingen åldersgräns. Barn och unga kan också engagera sig.
Välkommen att lämna ditt förslag!

» Antagna riktlinjer för HagforsförslagPDF (pdf, 531.6 kB)

Sidansvarig

Senast ändrad

2020-09-21

KONTAKT

0563-185 00
Måndag-fredag 08.00-16.00
Lunchstängt 12.00-13.00

Dalavägen 10
683 80 Hagfors
kommun@hagfors.se