Hjälptjänster

logo

Min drömlekplats 2018

Lekplatsen i Blinkenbergsparken ska rustas upp och bli ännu roligare att leka i! Nu kan alla barn i kommunen vara med och bestämma hur den ska se ut.

undersida bild

Vad är projekt drömlekplats?
I Hagfors kommun har vi en lekplatspolicy som säger att barn ska få vara med och bestämma vad som ska finnas i våra lekplatser. Är det någon som vet vad som gör en lekplats extra kul så är det ju barnen som använder den.

I slutet av 2016 tog Hagfors kommun hjälp av kommunens yngre invånare när vi skulle planera hur lekplatsen på Skolvägen i Ekshärad skulle se ut. Via projektet ”Drömlekplatsen” bad vi barn att rita sina absoluta drömlekplatser. Fantasin hade verkligen inga gränser och via aktiviteten fick vi in många fina tips och idéer från barn i förskoleålder över hur den perfekta drömlekplatsen ser ut. Detta var till stor hjälp för oss i vårt planeringsarbete. Sommaren 2017 invigde vi lekplatsen som är utformad efter barns önskningar.

Nu vill vi återupprepa succén. Vi kommer även i år att utgå från teckningarna som vi får in och kompletterar sedan utrustningen efter det behov som vi ser. Vi kommer fokusera mycket på tillgänglighetsanpassning. Alla ytorna är av sand idag, därför finns det ingen chans att man tar sig fram med till exempel rullstol. För oss är det extra viktigt att lekplatsen bjuder in till lek för alla, speciellt eftersom det är kommunens största lekplats. 

Välkommen på fest!
Alla som lämnar in en teckning är bjudna på sportlovsvernissage, en slags fest där din och dina kompisars teckningar kommer att visas upp. Förutom bandklippning, mingel och tal bjuds du också på en trolleri- och eldshow. Hur coolt är inte det?

På vernissagen kommer besökarna att bjudas på en trolleri- och elkonstshow

På vernissagen kommer besökarna att bjudas på en trolleri- och elkonstshow

Var med och skapa din drömlekplats du också

Måla en teckning
Släpp lös fantasin och måla en teckning på din absoluta drömlekplats. Alla teckningar som vi får in kommer att ligga till grund för oss när vi planerar vilken utrustning som ska finnas i den nya lekplatsen.

Hur gör du?

Besök gärna Hagfors Bibliotek eller Familjecentralen Kärnhuset som vi samarbetar med för att nå ut till fler barn. Här finns målarhörnor som är utrustade med allt du behöver för att rita världens finaste teckning. Det finns också en drömlåda där du kan lämna in din teckning.

Det går också bra att skicka in ditt konstverk senast 20 februari till Hagfors kommun, Dalavägen 10, 683 80 Hagfors. Märk kuvertet med: ”Min drömlekplats.”

Sidansvarig

Senast ändrad

2018-01-25

KONTAKTUPPGIFTER

Projektledare
Malin Skoog
072-552 35 47
malin.skoog@hagfors.se

KONTAKT

0563-185 00
Måndag-fredag 08.00-16.00
Lunchstängt 12.00-13.00

Dalavägen 10
683 80 Hagfors
kommun@hagfors.se