Hjälptjänster

logo

Val 2018

undersida bild

Den 9 september är det val till riksdag, kommun- och landsting. Alla som får rösta i valen och är upptagna i röstlängden får ett röstkort hemskickat med posten. För att ha rösträtt i något av valen måste du ha fyllt 18 år senast på valdagen.

Det finns fyra allmänna val:

  • till riksdagen
  • till landstingsfullmäktige
  • till kommunfullmäktige
  • till Europaparlamentet

Det innebär att vi väljer vilka vi vill ska representera oss både nationellt och lokalt. Ordinarie val till riksdagen, landstings- och kommunfullmäktige hålls den andra söndagen i september vart fjärde år.

Ditt röstkort

Är du upptagen i röstlängden och har rösträtt får du ett röstkort skickat till din folkbokföringsadress under perioden 16–22 augusti 2018. På ditt röstkort står det vilka val du har rösträtt i och vallokalens adress och öppettider. Har du inte fått eller tappat ditt bort röstkort kan du beställa ett nytt hos kommunen, länsstyrelsen eller Valmyndigheten. Det kan också skrivas ut av röstmottagarna i de flesta röstningslokaler.

Du kan välja att rösta i den vallokal som står på ditt röstkort på valdagen 9 september. Du kan även välja att förtidsrösta. Att förtidsrösta innebär att du röstar någon annanstans än i din vallokal. Tänk på att när du förtidsröstar måste du alltid ha med ditt röstkort.

Förtidsrösta i Hagfors kommun

Rösta på valdagen i Hagfors kommun

Kontakt

Om du har frågor kan du kontakta valnämnden i Hagfors kommun på telefon 072-219 48 56. Du kan även hitta svar på de flesta frågor på webbplatsen val.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Läs mer:

Valmyndighetens hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Frågor och svarlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster om valet, röstkort, förtidsröstning m.m.

Faktablad "Att rösta"PDF (pdf, 244.9 kB) från Valmyndigheten

Sidansvarig

Senast ändrad

2018-08-15

KONTAKT

0563-185 00
Måndag-fredag 08.00-16.00
Lunchstängt 12.00-13.00

Dalavägen 10
683 80 Hagfors
kommun@hagfors.se