Hjälptjänster

logo

Workshop för allmänheten

Onsdag 26 oktober samlades företagare och invånare i stadshusets Plenisal för att prata om hur kvarteret Cykeln skulle kunna utformas i framtiden.

Idéerna flödade och intresset från invånarna var stort under onsdagens workshop, något som imponerade på våra konsulter från COWI och Tyréns.

- Vi är riktigt imponerade av invånarnas engagemang. Vi tar med oss många bra idéer härifrån, säger Anna Sjöström, Tyréns.

Energimyndigheten har beviljat Hagfors kommun 600 000 kronor i förstudiemedel för att undersöka möjligheten att kretsloppsanpassa ett nytt kvarter i centrala Hagfors. Vad kvarteret ska innehålla är inte bestämt, därför anordnade våra konsulter två workshops där företagare och allmänhet fick möjlighet att dela med sig av synpunkter och idéer på hur deras drömboende ser ut.

- Konsulterna har fått mycket värdefull information som de kommer få stor användning för när de ska börja skissa på hur kvarteret Cykeln kan se ut, säger Malin Skoog, miljöingenjör och projektledare.

Stort intresse för odling
Odling stod högt på deltagarnas önskelista. Odling skapar gemenskap på ett enkelt och naturligt sätt. Man kan så eller plantera tillsammans, skapa ett schema för att turas om att vattna samt skörda ihop och sälja grönsaker på torget. Våren 2017 kommer konsulterna att presentera var sitt förslag. Hagfors kommun kan sedan visa underlaget för framtida exploatörer och entreprenörer som kan tänka sig att bygga kvarteret.

Sidansvarig

Senast ändrad

2019-05-27

KONTAKTUPPGIFTER

Miljöingenjör/projektledare
Malin Skoog
0563-186 70
malin.skoog@hagfors.se

KONTAKT

0563-185 00
Måndag-fredag 08.00-16.00
Lunchstängt 12.00-13.00

Dalavägen 10
683 80 Hagfors
kommun@hagfors.se