logo

Älvstrandsgymnasiets idrottsinriktningar

Vi erbjuder en mängd olika idrottsinriktningar, NIU och LIU

Bild med tre olika motiv, en person som simmar i badhuset, en person som spelar bowling och flera personer som sitter vid datorn.

Är du intresserad av idrott och vill göra en satsning under tiden du går på gymnasiet? Då har vi möjligheten för dig att kombinera studier med idrott. Ta chansen nu, gör en intresseanmälan och bli en del av oss på Älvstrandsgymnasiet!

Länk till anmälan finns här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

NIU – Nationella idrottsutbildningar
En nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU) vänder sig till dig som idrottar på elitnivå och vill satsa på såväl utbildning som idrott. Som NIU-elev läser du minst 400 poäng specialidrott. Förutom träning inom din idrott erhåller du bland annat kunskaper om hur den egna kroppen fungerar i tränings- och tävlingssammanhang och lär dig att använda och utvärdera träningsmetoder för att utveckla prestationsförmågan.

LIU – Lokala idrottsutbildningar
Lokal Idrottsutbildning (LIU) vänder sig till dig som är intresserad av sport och tillhör en förening med tränare. Alla idrotter går att kombinera med vår egen lokala idrottsutbildning.

Du bör vara tävlingsaktiv eftersom delar av kurserna inriktar sig på tävlingsförberedelser. LIU ger dig möjlighet att kombinera ditt skolarbete med ditt idrottande.

Just nu har vi elever som är aktiva inom innebandy, ishockey, dans, bandy, bowling, fotboll, orientering, e-sport, och ridning. Om du är aktiv inom en helt annan sport så kan du också söka.

Du har två pass per vecka med fysisk träning och teori på skolan samt genomför övrig träning i hemmaklubben. Du väljer din idrott utifrån ditt specialområde och får möjlighet till ett schemalagt tillfälle per vecka för träning med din förening.

Instruktörerna inom våra idrotter jobbar tillsammans med dig och din föreningsledare för att du ska kunna utvecklas inom just din idrott. Det unika hos oss är att det är en mötesplats för alla olika idrotter och att även du som utövar en idrott med få aktiva kan kombinera din idrott med studier. Möjligheten att träffa och utbyta erfarenheter med andra idrottare är en tillgång i din egen utveckling.

Sidansvarig

Senast ändrad

KONTAKTUPPGIFTER

Studie-och yrkesvägledare
Karin Pihlström
0563-18870
karin.pihlstrom@edu.hagfors.se 

Idrottsinriktningar
Instruktör/fystränare
Joakim Jönsson
0768228619
joakim.jonsson@edu.hagfors.se

Innebandyinstruktörer
Thomas Eriksson
thomas.eriksson@edu.hagfors.se
073-545 13 23

Niclas Andersson
niclas.andersson@edu.hagfors.se
070-797 46 35

Joakim Jönsson
joakim.jonsson@edu.hagfors.se

Ishockeyinstruktörer
Micke Johansson
070-191 80 99
mikael.oa.johansson@edu.hagfors.se

Sigge Fokin
073-682 32 06
serguei.fokine@edu.hagfors.se

Instruktörer e-sport
Johannes Haglund johannes.haglund@edu.hagfors.se

Totte Gadevall
thomas.gadevall@edu.hagfors.se

Musikalartist och danspedagog
Sandra Sjöström Johansson
sandra.sjostrom@edu.hagfors.se

Flyer idrott LIU Pdf, 1.8 MB, öppnas i nytt fönster. (Pdf, 1.8 MB)

KONTAKT

0563–185 00
Måndag–fredag 08.00–16.00
Lunchstängt 12.00–13.00

Dalavägen 10
683 80 Hagfors
kommun@hagfors.se

Följ Hagfors kommun på facebook.