logo

E-sport LIU

Bild på personer som sitter vid datorer i en stor hall

Gillar du e-sport?

På Älvstrandsgymnasiet erbjuder vi dig som elev att läsa e-sport som specialidrott. Det innebär att du vid två tillfällen i veckan har e-sport och ett tillfälle Människan & Atleten på schemat. I övrigt läser du något av de nationella programmen på skolan. Du får alltså samma utbildning och behörighet som alla andra, oavsett om du vill bli sjuksköterska, civilingenjör, fordonsmekaniker eller något annat.

För att bli riktigt bra inom e-sport krävs det att du är en skicklig spelare, har god hälsa, har rätt tävlingsmentalitet och är en lagspelare. Detta är områden som du kommer att utveckla hos oss. Vi har också ett stort fokus på att lära eleverna analysera sitt spelande för att utvecklas i sitt (lag-)spelande.

Vi har ett specialutrustat klassrum med allt som krävs för att du ska kunna prestera på topp. Till din hjälp har du både e-sportscoach och tävlingscoach. Vi fokuserar framför allt, men inte uteslutande, på spelen: CS:GO (Counterstrike: Global Offensive), Dota 2, LoL (League of Legends), PUBG och Overwatch.

Sidansvarig

Senast ändrad

KONTAKTUPPGIFTER

Instruktörer
Johannes Haglund johannes.haglund@edu.hagfors.se

Totte Gadevall
thomas.gadevall@edu.hagfors.se

 

Studie- och yrkesvägledare
Karin Pihlström
0563-188 70
karin.pihlstrom@edu.hagfors.se